Бенджамин Уокър

Все още не сме гледали Бенджамин Уокър в нито един филм, но трябва да признаем, че заформя доста приятна кариера. Едва приключил работа по „Abraham Lincoln: Vampire Hunter” (в ролята на Линкълн), и вече се води преговори за ролята на архангел Михаил в „Paradise Lost” на Алекс Прояс – проект, за който сме споменавали неведнъж. Уви, с това се изчерпва абсолютно целия ни коментар за кастинга до този момент (за Брадли Купър в ролята на Луцифер може да прочетете тук), но за сметка на това самият режисьор има две-три думи, които иска да ви сподели.

Ето какви са идеите на Алекс Прояс за филма, който ще се снима януари в Сидни и трябва да излезе по кината към края на 2013 на 3D:

Не става дума само за армии, които се бият в епична война. Това е приключение за произхода на доброто и злото, след като Луцифер е изгонен от рая и започва борбата му с неговия брат архангел за душите на хората. Това е мащабът на разказа и се опитваме да сме максимално верни на текста на Милтън, особено когато става дума за развитието на Луцифер и раждането на злото. Това е семейна сага за група братя – двама по-специално – които поемат в различни посоки и за Луцифер, който се чувства предаден от баща си и семейството си. Затова е падението му към злото.

Планът на режисьора е за три големи битки – една в рая, една в ада и последната в градинката на Адам и Ева. И според Прояс Купър и Уокър ще са идеалният екип, около който да се завърти екшънът.

Понякога си мисля, че само луд човек би искал да направи този филм,, защото е визуално дързък и трябва да оправдае очакванията свързани с класическа поема. Смятам, че чак сега визията може да се осъществи подобаващо и затова е толкова забавно да си режисьор в тази модерна епоха на визуалните ефекти. Но въпреки всички тези възможност, героите са най-важни. Още не сме подписали договора с Уокър, но мисля, че в личността му има чудесна двойнственост – комбинация от страхотна сила и съвършена невинност, която ще работи отлично за Майкъл. А Брадли е най-чаровният мъж на света. Луцифер бил най-яркият и умният от всички архангели и дори след като се превръща в Сатаната, пак не е обикновен черно-бял злодей. Брадли добавя невероятна дълбочина към това падение.

По принцип не си падаме по подобни приказки – хем донякъде празни обещания, хем високопарни – но когато става дума за Алекс Прояс всичко това звучи много обещаващо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *