Хю Джакман

Според сгъстения си график горещият, търсен и талантлив австралиец трябва да се захваща за сценариите на продължението на „Върколак” (ай стига с тия „спин-оффф”и!) и „Клетниците” (бродуейския мюзикъл по прочутата творба на Виктор Юго, превърнал се в една от най-успешните и дълго играни постановки, в случая – адаптиран за екран от носителя на Оскар за „Речта на краля” Том Хопър), където ще пее и танцува като Жан Валжан, а по петите му в ролята на инспектор Жавер се очаква да влезе Пол Бетани. Малко по-късно следва и ангажимента му в музикалния биографичен филм „The Greatest Showman On Earth”, посветен на прочутия американски актьор, вероятно първия „шоубизнес милионер” от 19 век Финиъс Тейлър Барнъм, основал известния цирк, който впоследствие става „Ринглинг Брадърс, Барнъм & Бейли”.

Според Deadline амбициозният кинопроект за Ф. Т. Барнъм вече си има режисьор – специалистът по реклами и виуални ефекти Майкъл Грейси. Той работи по сценария вече няколко месеца, а финализирането на договора с 20th Century Fox идва непосредствено след решението на Disney да поставят Грейси начело на вдъхновената от Снежанка епична история с бойни изкуства, със свръх-детското-уж-бъзиклийско име „Орденът на седмината” (е, може ли да се толерира подобно чувство за хумор?!).

Ако продължението на „Върколак”, режисирано от Джеймс Манголд, започне според плановете – на 11 ноември и продължи до 1 март 2012, а междувременно се стартира и работата по „Клетниците” от февруари 2012, Хю ще си уплътни времето, докато Грейси приключи своята Дисни-авантюра. За вероятно начало на снимки на „The Greatest Showman on Earth” може да се „хвърля на боб” някъде към втората половина или края на 2012.

Най-хубавото в тази новина е, че получаваме обещание да видим танцово-певческия талант на Хю Джакман в (искрено се надяваме!) стойностни музикални филми. При това – два! Още си спомняме шантавите мюзикъл-закачки от едно шоу с раздаване на „Оскари”, в което Джакман беше водещ – и нямаме нищо против да ни зарадва отново. При това – в един от най-любимите ни жанрове!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *