Станли Кубрик

Преди повече от година споменахме за „Lunatic At Large”, един от изгубените, незаснети филми на Станли Кубрик, но после проектът изчезна от всички радари, а когато това се случи в Холивуд, обикновено повече не се появява на хоризонта.

Затова се изненадахме приятно от новината на Thompson On Hollywood, които са говорили с продуцента Стив Ланинг и настояват, че до няколко седмици финансирането ще е осигурено и снимките ще започнат в началото на 2012. Крис Палмър все още се спряга за режисьор, но Скарлет Йохансон и Сам Рокуел са под въпрос, защото ги описват като „предпочитан кастинг”. Въпреки това „Lunatic At Large” явно е доста сигурен проект и на всичкото отгоре не е единственият от така наречените „неосъществени филми на Кубрик”.

„Downslope” е един от другите два проекта, които имат шанс да стигнат до екрана и е замислен като доста мащабен, 100-милионен проект за Американската гражданска война. Сценарият на антивоенния филм е написан от самия Кубрик по разказ на историка Шелби Фут и според слуховете се търси впечатляващ екип пред и зад камерата.

Последен остава „God Fearing Man”, отново по сценарий на Кубрик, който е прекроен за телевизия. Сериалът ще проследява действителната история на свещеник на име Хърбърт Емерсън Уилсън, който в началото на 20 век се превръща в един от най-известните престъпници в Америка, банков крадец и разбивач на сейфове.

И трите проекта ще бъдат полирани от британския сценарист Стивън Р. Кларк и не е ясно до каква степен ще се придържат към първоначалните идеи на Кубрик. Въпреки това, за нас и трите заглавия са любопитни – ясно е, че никога няма да видим нов филм на един от любимите ни режисьори, но може да се получи нещо интересно. С подходящия режисьор, може би дори един нов „Изкуствен интелект”?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments