Лукас Питауей

След като предизвика доста шум (и похвали, и отвращение, и смут) в Кан, австралийският „Snowtown” се готви за следващия си фестивал и по този повод виждаме един доста добър трейлър (чрез The Playlist). Не е нещо величествено, но явно си върши работата, защото филмът определено ни заинтересува.

А и как да пропуснем трейлър за филм, създаден по действителната история на сериен убиец, който в момента излежава 11 доживотни присъди за жестоките убийства на 11 души. „Snowtown” определено не е поредният трилър за обикновен човечец, който с приближаването на финалните надписи става все по-съмнителен, или пък хорър за самотен тип, който живее в страховита колиба. Всъщност австралийската полиция определя Джон Бънтинг като лидер на група от четирима убийци, един от които е младият Джеймс Власакис, негов доведен син и главен герой на „Snowtown”.

Според повечето ревюта на филма, първата част на „Snowtown”, в която Бънтинг постепенно завлича тийнейджъра Джейми в садистичния си свят, е изключително добра, но последвалите убийства са представени прекалено реалистично (в Кан доста зрители си излезли от салона). Въпреки че се съмняваме, с малко късмет може да видим филма на някой фестивал и да решим сами дали кървищата ни идват в повече.

Режисьор на „Snowtown” е Джъстин Кързел, а в главните роли са Даниъл Хеншол и Лукас Питауей. Засега за премиерни дати не може да се говори, не само в България, но и по света.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *