“Apollo 18”, “A Dangerous Method”, “Wholly Family”, “Immortals”

“A Dangerous Method”, “Wholly Family”, “Immortals”, “Apollo 18”

Ако кажем, че този път рубриката ни „The posters… the posters…!” е посветена само на грозни плакати няма да е съвсем вярно, но и няма да е много далеч от истината. Имаме две почти тотални разочарования и два плаката, които са просто „Meh”. Все пак са на филми, които искаме да видим и решихме да ви ги представим.

“A Dangerous Method”

“A Dangerous Method” на Дейвид Кроненбърг, разказващ за отношенията между двама от най-големите умове на човечеството Зигмунд Фройд и Карл Густав Юнг (изиграни от Виго Мортенсен и Майкъл Фасбендър), е филм, който очакваме с адски голям интерес и след първия страхотен трейлър, този плакат – вероятно сглобен специално за фестивала във Венеция – ни идва като… и ние не знаем като какво. Просто е ужасен! С тези изпльоскани глави…

Нищо провокиращо, нищо интересно. Надяваме се със следващия плакат да ни се реваншират.

“A Dangerous Method” - плакат

Привлечен от предизвикателството на невъзможен случай, д-р Юнг (Майкъл Фасбендър) взима неуравновесената, но красива Сабина Шпийлрейн (Кира Найтли) за своя пациентка. Оръжието на Юнг е методът на неговия учител, небезизвестния Зигмунд Фройд (Виго Мортенсен). Скоро и двамата мъже попадат под нейното влияние.

„A Dangerous Method” е създаден по пиесата на Кристофър Хемптън („Опасни връзки”)“The Talking Cure”. Режисьор е големият Дейвид Кроненбърг („Мухата”, „Видеодром”, „Голият обяд”, „Тъмно минало”, „Източни обещания” и др.), а в ролите са Виго Мортенсен, Майкъл Фасбендър, Кира Найтли, Венсан Касел и Сара Гадон.

Британската премиера на филма е 10 февруари 2012.

“Wholly Family”
Тери Гилиъм няма късмет с големите си филмови проекти и това си е. Но докато проси пари и докато пише сценарии, участва в анимации, поизтупва стари проекти и преобразува класики, той снима късометражни филми, които са поне някакво утешение за нас, феновете му. „Wholly Family” е точно такъв късометражен филм.

Вече имахме възможност да видим трейлър на филма и останахме с доста приятно чувство, защото той носеше усещането за „истински Гилиъм”. Същото можем да кажем и за плаката на филмчето, с тази разлика, че крайният резултат хич не ни харесва. Кофти Photoshop all over the place!

“Wholly Family” - постер

„The Wholly Family” е късометражен филм, спонсориран от фирма за паста, като част от годишна серия от филми за Неапол. Но както казахме и миналия път, това не трябва да ви притеснява, защото не става въпрос за някаква си обикновена „травелог” реклама на спагети, а за класически късометражен филм, носещ всички белези на Гилиъмовия стил – и писателски и визуален.

“Immortals”
Плакатите, които досега видяхме от „Immortals” („Войната на боговете”) на индийския режисьор Тарсем Сингх („Клетката” и римейкът по българския „Йо-хо-хо”, „Падането”) не бяха много лоши, но бяха в един и същи стил и общо взето повтаряха сами себе си. Затова последния път си пожелахме, ако има някакъв официален плакат, който да не е „character” постер, да бъде в стила на кадрите, които видяхме в двата трейлъра на филма.

Е, сега новият плакат е вкарал малко от тях, но за съжаление използва абсолютно същата основа, като всички други досега и затова отново сме по-скоро разочаровани.

“Immortals” - постер

Години след Битката на титаните Хиперион (Мики Рурк) обявява война на човечеството. Той търси отдавна изгубения Лък на Епир, легендарно оръжие създадено от бога на войната Арес, което ще му позволи да освободи останалите титани от Тартар и да си отмъсти на Олимпийците, отговорни за падението им. В съответствие с древните закони, боговете не могат да вземат страна във войната между Хиперион и хората, затова задачата да защити родната си земя и да спаси боговете се пада на селянина Тезей (Хенри Кавил), който е избран от Зевс (Люк Еванс) и който може да разчита на помощта на жрицата Федра (Фрейда Пинто) и на изкусния крадец Ставрос (Стивън Дорф).

Режисьор на филма е Тарсем Сингх („Клетката”, „Падането”), а в ролите са самият Супермен Хенри Кавил, Мики Рурк, Фрейда Пинто, Люк Еванс, Стивън Дорф, Келан Луц, Джон Хърт и Изабел Лукас.
Българската премиера на филма е на 18 ноември 2011.

“Apollo 18”
Казано честно, този плакат на „Apollo 18” не е много лош и поне според нас идеално се връзва с кадрите, които видяхме в двата трейлъра на филма, но проблемът е, че сам по себе си не е по-добър от предишните постери.

“Apollo 18” - постер

„Apollo 18” разказва за мистериозна и трагична мисия до нашия естествен спътник, представена чрез намерени от НАСА филмови кадри, в които се вижда каква е истинската причина, от тогава насам, човечеството да не е стъпвало на Луната.

Филмът е продуциран от Тимур Бекмамбетов и режисиран от Гонзало Лопес-Гайего.

Премиерата е 2 септември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *