„Don’t Be Afraid of the Dark”

Продуцираният от Гийермо дел Торо „Don’t Be Afraid of the Dark” е вече в кината и отзивите са от средни към положителни, но ние прочетохме няколко доста положителни ревюта на хора, с които по принцип имаме съвпадения в мненията и поради тази причина сме обнадеждени, че на нас филмът ще ни допадне.

Пък и дори да го бяха понаплюли, пак щяхме да искаме да го гледаме, защото всичко, което виждаме в трейлърите, включително и този, ни допада адски много.

http://www.youtube.com/watch?v=jXCSRvn8ZuI

Вече сме споменавали, но ни се иска пак да повторим, че откакто като малки гледахме “Котешко око” („Cat Eye”) и сегментът „The General” с Дрю Баримор ни изкара ангелите, имаме страх от малки гадини, а от тези изроди тук направо тръпки ни побиват. Друг момент, от който понастръхваме, е със зъбите. WTF?

Сали Хърст (Бейли Мадисън) е самотно, интровертно дете, което заминава за Род Айлънд, за да живее с баща си Алекс (Гай Пиърс) и новата му приятелка Ким (Кейти Холмс) в старо имение от XIX, което те реставрират. Докато изследва всички краища на имота малкото момиче открива скрито мазе, което е недокосвано след мистериозната смърт на строителя на именито преди един век. Когато Сали несъзнателно освобождава древна раса от обитаващи мрака същества, които искат да я завлекат в бездънните селения скрити под къщата, тя трябва да убеди Алекс и Ким, че заплахата е истинска, а не просто нейна измислица, преди злото таящо се в мрака да ги погълне всичките.

Режисьор на „Don’t Be Afraid of the Dark” е дебютантът Трой Никси, сценаристи са Матю Робинс („Мимикрия”, „Dragonslayer”) и Гийермо дел Торо („Хелбой”, „Лабиринтът на фавна”), които адаптират вече съществуващ телевизионен филм от 1973 година. В ролите ще видим Кейти Холмс, Гай Пиърс и Бейли Мадисън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *