Мастааа Йода

Всички знаем, че от време на време чичко Джордж обича да „пооправя” и да пипа тук-там „Star Wars”, особено пък ако предстои някакво ново издание на филмите от поредицата, и не сме се съмнявали, че покрай дългоочакваната поява на сагата на Blu-ray, той ще ги барне отново. Това, което не сме очаквали, е най-голямата промяна (която знаем на този етап) е да бъде по филм от така наречената нова трилогия. Става дума за „Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха” и за това, че куклата на Йода, управлявана от Франк Оз, е изцяло заменена от компютърно генериран образ, както беше в епизоди „II” и „III”.

Никога не сме били сред най-големите мрънкалници от рода на „Star Wars” не е на Джордж Лукас, а на народа, той само отговаря за проекта и няма право да го пипа и променя” или „искаме да си го гледаме какъвто си го спомняме, без значение несъвършенствата му”, затова не ни дреме особено много за подобна промяна, а и честно казано на фона на цялата дигитална оргия на новите филми, куклата на Йода стои малко като кофти анахронизъм и нямаме нищо против да го… „оправят”. Виж, ако реши да го пипа в старите епизоди, това вече ще е кофти.

Вижте сравнение между двата варианта на Йода и решете за себе си дали сте за или против промяната.

http://www.youtube.com/watch?v=aUy2uXCG1Ys

„Star Wars: The Complete Saga” можете да закупите на Blu-ray от 16-ти септември на цена 170 лв. или всяка от двете трилогии за 90 лв.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Браво на Жорето. Трябва да се пипа и да се ръчка.
    И старите трябва да оправи.

  2. Добре го „барнал“ и така доста повече ще се върже с… 😉 Джар-Джар Бингс 😉

  3. Ти се ебаваш, ама е така. Джар-Джар може да е досаден, но е доста добър CGI за времето си и сравнена с него, куклата на Йода е доста кофти. 🙂

  4. Да спре да се занимава със старите серии ами да почва да прави нови!!!!!!!!!!!

  5. Да спре да се занимава с каквото и да било! Да се отегли в бункера от Лост и да не излиза повече от там до 2975-та година! Стига е осирал всичко, което е постигнал, ще вземе да му скимне пак да прави Индиана Джоунс и всичко съвсем ще си ебе мамата.

    Ама новият Йода ме радва, определено се вписва по-добре във филма.

  6. В старата трилогия има стотици неща за оправяне – чисто технически. Ето върху това трябва да се съсредоточат, а не да променят важни детайли! Вярно, че повечето от тези проблемчета почти не се забелязват, дори аз малко от тях хващам, но само това трябва да се пипа.

  7. @Ivcho
    Аз разчитамн на сериала, ама след последната информация, не съм много обнадежден

    @Явор Чомонев
    Като каза, та се сетих за това! 🙂 Точно за теб е! 🙂 🙂

    @Тихомир (a.k. Tito)
    Съгласен! Но за Йода (в „Епизод I“ конкретно) нямам нищо против!

  8. Да де, коментирали сме го неведнъж… 😉 но ако сменят Йода в V и VI ще е трагедия.

    Преди малко прегледах една дълга статия, за това, че са оправили доста дефектчета – това е супер. Няма да се налага в последствие фенове да човъркат!

    П.П. Долу Хейдън от клона!!! 😉

  9. Дай да видим и ние тези промени, не се стискай! 🙂

    БТВ трябва да се чуем за „Star Wars“, да кажеш стои ли още идеята да се вземат няколко бройки на куп, че Коледата наближава. 🙂

  10. Вече има и повече неща… 🙁 Пиратите не спят и вече може да се намери новото издание на старата трилогия. Както се казва в „Космически топки“: „Някои филми излизат на пиратски касети още преди да са завършени! 🙁
    Вече се подразбра и за някои промени не само в техническата част. Все още се надявам, да не са много, и от любопитство едвам се въздържам да но погледна… ;( ;(