Кевин Спейси във “Father of Invention”

„Една прекрасна идея ще ме върне отново на върха” – това може да се отнася както до сюжета на “Father of Invention”, така и до кариерата на уникалния, невероятния, вдъхновяващия актьор Кевин Спейси. Струва ни се, че във всички филми напоследък, в които се появява – дали като главно действащо лице, или като „поддържащ персонаж”, Спейси присъства… просто защото така трябва. Знаем, че истинската му страст е театралната сцена, но в много филми е доказвал изключителното си майсторство. Дали същото важи за този „изобретателски” филм?

“Father of Invention” е показан миналата година на Берлинале, после и на пазара в Кан. След това има телевизионна (!) премиера и разпространение на DVD в Италия. Какво означава това? Може би една независима драматична комедия не може да се „вреди” за премиерна дата в Щатите повече от година и половина?…

Сюжетът се върти около Робърт Аксъл, ексцентричен изобретател и гуру в комерсиалната реклама, който постига успех и известност, но след злощастно стечение на обстоятелствата, излиза от затвора и иска да възстанови името и богатството си. На вашето внимание – трейлърът на филма, благодарение на Hulu:

Режисьор на “Father of Invention” е Трент Купър, в актьорския екип на филма освен Кевин Спейси, са включени и Камила Бел, Хедър Греъм, Вирджиния Мадсън, Крейг Робинсън, Джон Стамос, Джони Ноксвил. Разпространителите на филма планират пускането му в избрани киносалони в САЩ в средата на октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Какво да очакваш от тъпите американци…

    Иначе това филмче ще се гледа дори и само заради шибания (в добрия смисъл!) Спейси.