Неозаглавен динозавърски филм на "Pixar", който трябва да излезе по кината на 27 ноември 2013.

Фенове сме на „Pixar” и не пропускаме новините около филмите им, дори да става дума просто за премиерни дати, както беше миналата година, когато студиото обяви датите на „Brave” („Храбро сърце”) и продължението на „Таласъми ООД”, „Monsters University”. За съжаление нямахме представа какво ще последва – „Храбро сърце” излиза на 31 август 2012, а „Monsters University” лятото на 2013, и след това беше пълна мъгла. Досега.

Днес „Disney” и „Pixar” обявиха следващите си два проекта и въпреки че не разкриват почти никакви подробности, поне знаем, че не става дума за поредните продължения (колкото и да са добри), а съвсем оригинални истории.

Първи по план е неозаглавен филм за динозаври, който трябва да излезе по кината на 27 ноември 2013. Това е същият проект, за който се спекулираше след премиерата на DVD -то на „В небето”, където на заден план се виждат рисунки на момче и динозавър. Сега разбираме, че става дума за нов, пълнометражен филм, режисиран от Боб Питърсън (режисьор на „В небето”, но част от екипа на „Pixar” от самото начало), който ще разказва за една алтернативна вселена, в която планетата не е ударена от астероид и динозаврите не са унищожени, така че хората са еволюирали заедно с тях.

Зад кулисите на магията.

(Този проект не е „Reign of the Dinosaurs”, за който се смяташе, че съвместен проект между „Pixar” и „Discovery Channel” и може би дори филмът, от който са гореспоменатите рисунки. Но „Discovery Channel” обявиха, че „Reign of the Dinosaurs” всъщност няма нищо общо с „Pixar” или „Disney” и е продукция на „Creative Differences”.)

Вторият, още по-загадъчен проект се очаква по кината на 30 май 2014 и режисьор е Пийт Доктър (отново „В небето”, но и „Таласъми ООД”, а в традицията на „Pixar” е участва в почти всички техни филми, по един или друг начин; като аниматор е работил още по Luxo Jr.). За този, също неозаглавен филм се знае още по-малко, но благодарение на The Playlist все пак научаваме някакви подробности: сценарист е Майкъл Арндт („Мис Слънчице”, „Играта на играчките 3”), действието ще се развива „в човешкия ум” и основната тема е зараждането на идеите. Също така, описват филма като „страшно амбициозен”, но не сме сигурни какво точно означава това, когато става дума за „Pixar”. Всичко е възможно.

И докато сме на анимационна вълна, хвърлете един поглед на наскоро появилото се лого на „Frankenweenie” на Тим Бъртън, който се очаква по кината на 5 октомври 2012.

Frankenweenie

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *