„Линия на смъртта” - 1990

Явно 80-тарската римейк истерия от последните няколко години преминава в ново десетилетие и сега наред са 90-те. Едно от първите заглавия, което ще попадне под ножа е „Линия на смъртта” („Flatliners” – или „Плоските лайнари”, както му викахме като малки) на Джоуел Шумахер.

Deadline съобщават, че „Columbia Pictures”, „Further Films” (които са продуценти на оригинала) и продуцентът Лорънс Мак („Джери Магуайър”, „Островът на главорезите”, „Джули и Джулия”) са се нагърбили със задачата да осъвременят един от малкото качествени (относително) филми на Шумахер и за целта са наели Бен Рипли („Първичен код“), който да напише сценария.

Ако случайно не сте гледали оригиналния филм, в него Кийфър Съдърланд, Джулия Робъртс, Кевин Бейкън, Уилям Болдуин и Оливър Плат са в ролята на студенти по медицина, които за много кратък период от време умишлено се поставят в състояние на клинична смърт, след което се реанимират с цел да разкрият какво лежи отвъд линията на смъртта. Непрекъснато увеличавайки времето, в което са мъртви, скоро те се сблъскват с материализацията на мрачни моменти от миналото им, без да знаят дали са истина или просто халюцинации.

Честно казано, „Линия на смъртта” не е най-великият филм на света, но ние си го харесваме и смятаме, че има интересна идея, която може да изглежда интересно и в един нов, модерен вариант. Ако нещата се получат, ние сме на… линия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. „Линията“ си е много стабилен и идеен филм. Но наистина, идеята може да се приложи в друга насока – да се ползва само основата на сюжета и да се получи нещо интересничко….

  2. Като знам какъв режисьор е Джоел Шумахер този филм няма и да го гледам.
    е.. има 1-2 интересни филма……..
    П.С. Само като се сетя какво направи с поредицата филми за Батман…. и първиначалните идеи и насоки въведени в първите два филма от ТРим бъртън…
    мммм не благодаря…

  3. @heinrich
    Шумахер има няколко доста добри филма. Този е един от тях. 🙂
    А що се касае до „Батман“, да мега-тъпи са неговите, но препоръчвам да гледаш „Батман и Робин“ с коментар, да видиш какви идеи е имал човекът и в крайна сметка как студиото му е наложило своето. С което не искам да го оправдавам, де. 🙂

  4. Вярно, че няма много на брой добри филма, но един от филмите му ми е много, ама много любим. Това е „Пропадане“!!!

  5. еей „Пропадане“ е жесток … както казват бургазлии: не Въй, а МЕГА Въй !!!!