Нов трейлър на Anonymous на Роланд Емерих

от на 2011-08-06
 

В очакване на премиерната прожекция на „Anonymous“ в програмата на Международния филмов фестивал в Торонто се появи нов, уж по-подробен трейлър. Не бихме си позволили надежди, различни от „разрушителни” – все пак това е епитетЪТ за Емерих. Както вече споделихме в новините за първите трейлър и постер , няма начин да се впечатлим от конспирации, особено на тема „геният на словото”. В сюжета е добавен нюанс за политически интриги с използване на пиесите в стремежа да се критикува монархията. Обнадеждава САМО присъствието на Рис Ифанс (в ролята на Едуард де Вере, граф на Оксфорд и предполагаемия анонимен автор на текстовете на Шекспир), върху чиито гръб прочетохме богохулното изречение от постера – „Измамник ли е Шекспир?”

Ето отново официалния синопсис на филма:

Ситуиран в политическата змийска яма, позната още като Англия по времето на Елизабет, „Anonymous“ спекулира по темата, която вълнува академици и интелектуалци от Марк Твен и Чарлс Дикенс до Хенри Джеймс и Зигмунд Фройд, а именно кой е автор на пиесите, подписани с името Уилям Шекспир. „Anonymous“ предлага възможен отговор, фокусирайки се върху времето, когато шпионските и политически интриги, забранените романси в кралския двор и схеми на алчни благородници, ламтящи за трона, са били разкривани на най-неочакваното място: Лондонския театър.

Как да не ти стане жал за нещастните copywriter-и – не можаха ли да се потрудят върху друга идея за игра на думи?! Нищо чудно да има популация в киносалоните, която да се чуди „дали не сме били изиграни?” Подозренията ни са, че това най-вероятно ще се окажат фенове на Емерих, които ще са пропуснали да прочетат анонса за „малката и лична история” и ще очакват поредното разрушаване на някой свят. Надяваме се да не е вселената на писаното слово…

Режисьор на Anonymous е Роланд Емерих, а в ролите са Рис Ифанс, Ванеса Редгрейв, Едуард Хог, Дейвид Тюлис, Джоли Ричардсън и Рейф Спол.

Премиерата е на 30 септември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-08-06 at 17:49

  Дринов, кажи сега пак американците как мощно накацаха луната. 😉 😀

  Отговор

 • Veso
  2011-08-07 at 01:25

  Нещо ми лъха на скучност. Но пък дано Емерих е инжектирал малко блокбастърска енергия. Ще почакаме, ще видим.

  Отговор

 • 2012-02-20 at 00:27

  Гледах го благодарение на бързите интернет връзки… и не съм особено впечатлен. Интересно ми е мнението и на някой друг, който е успял да го изгледа.

  Прекалено много политика и история – първите 30 минути изобщо не разбирах за какво иде реч. Толкова имена, че трябваше да си водя записки… но какво да се прави – може би познаването на историята би помогнало в случая.

  Единствено играта на Рис Ифайнс си заслужава гледането – аз освен изпълнението му на Спайки не се сещам за друга негова роля, но тук се справя блестящо.

  Костюмите и декорите също са на ниво, но всичко изглеждаше леко странно – може и да е търсен ефект.

  В крайна сметка очаквах малко повече поезия преплетена в драмата, но очевидно не е бил такъв замисъла.

  Отговор

 • 2012-02-20 at 11:17

  Аз ще го гледам много скоро и ще споделя мнение. :)

  Отговор

 • Ivcho
  2012-02-20 at 11:34

  И аз благодарение на бързите интернет връзки го гледах!

  Хареса ми! Наистина в началото е малко объркващо докато се представят героите но малко търпение, и всичко си идва на мястото! :)

  Героят на Рис Ифанс прави най- голямо впечатление.

  Очаквах че ще е скука но се изненадах от себе си когато дойдоха надписите че съм го изгледал без прекъсване както стана с Хюго (5 прекъсвания всяко по 30 минути)! :)

  Отговор

 • 2012-02-20 at 11:38

  Спрямо другите филми на Емерих? По-добър? По-лош? Знам че нямат много общо, но все пак.

  Отговор

 • Ivo
  2012-02-20 at 12:12

  Изглежда обещаващо но трябва да се вземе впредвид че Емерих е режисьор..Демек не трябва да се таят големи надежди 😀 😀

  Отговор

 • 2012-02-21 at 10:11

  Това с таенето на надежди е ясно. :) :)

  Отговор

 • 2012-02-21 at 10:29

  Нищо не мога да сравня. Според мен Емерих се е справил добре с материята и дворцовите интриги и прочее са представени на ниво, обаче на мен тези неща са ми скучни. Това не е филм, който бих гледал втори път (освен ако не изрежат около един час от него), както се случва с иначе глуповатите му но зрелищни други филми.

  Имаше прекалена мудност, но както и леко странната атмосфера, предполагам че е търсен ефект.

  Единственото нещо, заради което не съжалявам, че съм гледал филма е Рис Ифанс – драмата на писателя в сянка, който умира без да получи и капка признание.

  Иначе достоверността на разказа няма да коментираме – доколкото се осведомих от интернет – теории бол, така че това не е важно… 😉

  Отговор

 • 2012-02-23 at 09:16

  Ще го гледам.
  А конспиративните теории не ми ги фали! :) :)

  Отговор

Коментирайте