Матю Маконъхи и Рийз Уидърспун

Вторият филм на Джеф Никълс “Take Shelter” вече успя да привлече внимание на фестивалите в Сънданс и Кан, а ние споделихме с вас впечатленията си от трейлъра на филма . Режисьорът се насочва към следващия си проект, който се нарича “Mud” (ама не в калното значение на думата, а като фамилия на главния герой) и е успял да ангажира за съмишленици Матю Маконъхи и Рийз Уидърспун. Филмът ще проследи беглеца на Маконъхи, който разчита на помощта на един тийнейджър (Тай Шеридан, познат ни като един от страхотните малки синове на героя на Брад Пит в „Дървото на живота”), за да се измъкне от дългата ръка на закона и да се срещне със своята възлюбена (Уидърспун). Според LA Times „противоречивият характер на историята е кодиран в главния герой – отблъскващо-отвратителен типаж, който жадува за изкупление и успява да обмени житейски уроци с момчето, еднакво полезни и за двамата.”

Един от продуцентите на филма, Арон Райдър, му поставя етикет „в стил “Stand By Me”, което ни се струва несправедливо и ограничаващо. Вярно е, че който дава парите – поръчва музиката, ама да правиш филми по калъп винаги е било една от най-дразнещите практики в кинотворческия бизнес. Честно казано, бихме предпочели първо да видим филма, пък тогава да му оставяме оценки – не етикети! И въпреки че Уидърспун не сме я гледали в нещо запомнящо се откакто се сдоби с Оскар за “Walk The Line”, Маконъхи беше във върхова форма в „Адвоката с линкълна” – затова си позволяваме умерена доза очакване, по-скоро в скалата около пет по десетобалната система…

“Take Shelter”, който спечели наградата на Седмицата на критиката в Кан, ще бъде пуснат по кината в САЩ в края на септември – за съжаление, не и у нас, въпреки че много ни се иска да видим отново Джесика Частейн и разбира се – Майкъл Шанън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *