Честно казано, вече ни е писнало от джуджета от „Хобит”, но за сметка на това видео дневниците ни радват на макс и в най-голяма степен успяват да ни надъхат за филма. Затова, въпреки че джуджетата са основен фокус на видеото, сме повече от доволни – милярди пъти предпочитаме да получаваме такива ъпдейти (стига да не прекалят и с тях), отколкото да гледаме някакви снимки.

Както виждате, имаше и няколко изненади, които са добре дошли. И да попитаме, лошо ли е, че не ни дреме особено, че филмът няма да е на Comic-Con?

А сега вижте и 13-те джуджета подредени като за… снимка?

13-те джуджета от „Хобит”

Както се казва, „от ляво на дясно, първи ред седнали”: Джед Брофи (Нори), Дийн О’Горман (Фили), Марк Хадлоу (Дори), Джеймс Несбит (Бофур), Питър Хамбълтън (Глоин), Греъм Мактавиш (Дуалин), Ричард Армитидж (Торин Дъбощит), Кен Стот (Балин), Джон Калън (Оин), Стивън Хънтър (Бомбур), Уилям Киршър (Бифур), Адам Браун (Ори) и Ейдън Търнър (Кили).

Ако сте пропуснали или пък ви се иска отново да ги поогледате по отделно, можете да го направите в новините ни до момента.
Режисьор на „Хобит” е Питър Джаксън, а премиерата на първия филм „The Hobbit: An Unexpected Journey” е 14 декември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Това вече беше брутално! Само като видях подготовката, дето им я стъкмил Джаксън, всичките ми съмнения относно филма се изпариха на мига.
    Аз какво ви казах? – Бомбур е най-големия изрод, мога да се закълна, че „свиреше“ Металика 🙂

  2. Баш Мetallica си беше. 🙂 Най-силен обаче е финалът (Крис Лий FTW!), ама сериозно обмислям да спра да ги гледам тия дневници, за да не си spoil-вам филмите.

  3. Иън Макелън дали не е звяр, сигурно е единственият човек на площадката, дето знае имената на всички джуджета. Бтв, и Кейт Бланшет, и Хюго Уивинг са тука. Как застанаха, освен това, всичките джуджета с дубльорите си – доста яко изглеждаше. Добре се очертава. Само да не стане като с „междузвездни войни“, тъй като тук ефектите ще са бая по-добре от филм, отпреди 9 години и ще видим колко точно ще подобрят Ам’гъл.

  4. Дневниците са много интересни и в това съмнение няма. Особено за хората, интересуващи се от самия процес на заснемане на даден филм. Но не знам лично на мен дали няма да ми развали гледането на самия филм. Защото, когато отидох на „Властелинът на пръстените“, колкото и да се различаваше от представата, която си създадох след прочитането на книгата, все пак си казах, че е впечатляващ и мащабен. Дали обаче мнението ми щеше да е същото, ако бях гледал подобен тип видео преди филма, честно да си призная не съм сигурен.
    Сега всеки път като видя някоя сцена от „Хобитът“ ще се сещам за това видео и за начина, по който е заснета, за декорите и т.н. И някак си самото чувство за мащабност и реализъм на това, което виждам, няма да е същото, ако въобще го има.

  5. А дали не преиграваш и не си филмираш излишно сам? То на всички им е ясно, с или без подобни видеа, че джуджета няма, хобити няма, всичко е менте, тва са едни складове с боядисани в зелено стени, едни хорица облечени в костюмчета и изкуствена коса и всички такива неща. То това е магията на киното, да те излъжат, да те вкарат във филма дет се вика. 🙂 И успяват. Ако 5 кадъра от снимачната площадка ти осакатят до такава степен филма, че да се стигне дотам, че „самото чувство за мащабност и реализъм на това, което виждам, няма да е същото, ако въобще го има“ то те съжалявам истински, брате. По твоята логика Питър Джаксън и подобните му не могат да се насладят и изобщо да изгледат никой филм. А не ми се вярва като седнат в киното и през цялото време да си мислят само неща като: е тоя колко е свалил гамата, тоя как е пипнал косицата му, тоя каква леща е използвал и тн. Сигура ги мислят тия неща, то си е професионална деформация това, то и аз ги мисля, дето съм много далече точно от киното, нищо че съм в подобна сфера, но това не ми пречи да се насладя на цялото. Не се сещам да съм чел някой режисьор примерно да се е оплакал, че не може вече да гледа филми, защото знае как се правят. Помня едно с Тарантино обаче, където той обясняваше как гледа филми. ‘Първия път сядям и го гледам като филм. Втория път сядам и съм: Хайде сега да видим как точно го е направил.’

  6. @Бяла Мечка
    Наисина адски много преиграх и да си призная цял филм заснех по темата. 🙂
    Това, че джуджета и хобити няма е ясно за всички. Въпросът е в интереса на хората и магията, за която говориш. Това е като с фокусите. Нека те попитам кога ще ти е по- интересно да гледаш фокуси? Когато не знаеш как стават и постоянно се чудиш за начина, по който даден маг ги прави или когато си наясно с целия трик? Според мен интересът на хората е по- голям, когато не знаят тайната. Най- малкото поради факта, че постоянно ще търсят отговора, ще си задават въпроси и всичко ще е обвито в някаква тайнственост, провокираща интерес. Това, обаче, не означава, че вярват в магии.
    Дали, ако знаеш за начина по- който става „магията на киното“, за която говориш, ще успеят ТАКА ЛЕСНО „да те вкарат във филма дет се вика“ и да те излъжат? Сигурно, ако лентата е достатъчно добра едва ли ще се сетиш как е правена, докато я гледаш. Но ако не е толкова добра? Заради това и написах: „Но не знам лично на мен дали няма да ми развали гледането на самия филм.“ В смисъл, че се чудя.
    Иначе видео дневниците, които са пуснати до момента са три със средна продължителност по около 10 минути. Това със сигурност не са 5 кадъра. Освен това до пускането на втория филм през декември 2013 година те могат да станат и 10 или 20. Кой да знае? Освен Питър Джаксън и компания, де. Дали и тогава ще си на същото мнение както сега?
    А за истинското ти съжаление, благодаря. Но по- добре си го пази и пести и не го прахосвай с подобна лекота. Това между другото се отнася и за снизхождението, с което подхождаш към хора, които нито познаваш, нито си срещал.

  7. Видео блоговете са най-силни!

    Лично на мен кадри зад кулисите далеч по-малко ми развалят кефа от официалните трейлъри. А най-мразя обаче писмените спойлъри от рода на „Гошо умира“ или „Едикойси се появява“. 🙂 🙂