„5 Days Of War”

От време на време ни става мъчно за Рени Харлин. Според нас, човекът не заслужава кариерата му да се намира там, където е днес – на дъното. Вярно е, че дори и в най-добрите години филмите му не бяха шедьоври, но бяха забавни и изключително добре пипнати откъм екшън.

„Умирай трудно 2”, „Катерачът”, „Синята бездна” и особено „Дълга целувка за лека нощ” (който ни е абсолютен „гилти плежър”) са прилично пипнати филми и като цяло не можем да кажем, че са дело на човек без какъвто и да е талант. Просто кариерата му се стече по един изключително нещастен начин. И може и да възмутим доста хора, но смятаме, че „Островът на главорезите” въобще не е такава трагедия каквато го изкарват. Понякога филми като него, „Воден свят” и „Showgirls” (който не само не е лош, но даже е и доста добър) като че ли отнасят малко повечко критика, отколкото заслужават.

За съжаление, трейлърът на „5 Days Of War” по никакъв начин не може да подкрепи това, което се мъчехме да кажем по-горе. Въпреки това можете да му хвърлите едно око.

Happy, happy! It’s only war!

Не изглежда мега вълнуващо, но поне има готини актьори в лицето на Анди Гарсия и Еманюел Шрики. Що се касае до Вал Килмър, това също е една доста интересна кариера за проследяване от върха до дъното, но за нея някой друг път.

Режисьор е Рени Харлин и освен Гарсия, Шрики и Килмър, в ролите ще видим Рупърт Френд, Хедър Греъм, Ричард Койл, Дийн Кейн и Антие Трауе.

„5 Days Of War”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Кариерата му си е точно там, където си я натири. "Умирай трудно 2" беше много по-зле от "Синята бездна", който пък направо къртеше дъното на океанските бездни с простотията си. Единствено на "Катерачът", "Дългата целувка…" и "Островът на главорезите" в някаква степен се забавлявах, но там заслугите бяха най-вече на Литгоу и Джина Дейвис (щот ме кефи как размята задници).

    А Вал Килмър съвсем е пропаднал.

  2. Да не говорим, че един от най-тъпите филми от поредица за Фреди Кругър е негов. Харлин винаги е бил недоносче.

  3. Хе-хе, Ричард Койл, дето изигра Олаф фон Ментелик в "Пощоряване".

    Подрепям за Килмър, станал е бахти дегенерата. 🙂

  4. @Nostromo

    Литгоу е голям! А Джина Дейвис е готина, особено в целувката! 🙂

    @UZUMAKI

    Според мен неговия е един от добрите! 🙂 Честно!

    До колкото знам заради него са му дали "Умирай трудно 2".

    @mike28

    Още не съм гледал "Пощоряване". 🙂 Чел съм книгата обаче. 🙂

  5. Наскоро изгледах отново всички филми за Фреди и ако не броим шестата част, четвъртата (тя е на Харлин) е най-безобразната тъпотия на света. Вторият "Умирай трудно" също е най-слаб във франчайза за Маклейн.

  6. @UZUMAKI

    Истината е, че не съм ги гледал наскоро, но си спомням, че като ги гледах ми хареса. Със сигурност повече от 2-ката! 🙂

  7. Двойката остаря някак култово – тъпа е, но неволният й хомосексуализъм я прави изключително забавен сеир. 🙂 Докато четвъртата сега изглежда просто зле, макар че навремето и аз й се кефех (особено сцената с пицата). Ама, копеле, някакво псе препика с огнена урина гроба на Кругър и той възкръсна – what in the name of Morpheus?

  8. Еми именно! Култ! 🙂 Трябва да си ги припомня пак на "ХЪД" и да я видим тази работа.

    И като ще си говорим за офтопик, кой е най-смотания "Петък 13-и"? 🙂

  9. 8 май е най-тъп, но пък първите 4 са супер. 🙂 Колкото до Фреди: 1, 3 и 7 като че ли са най-силни, въпреки че според мен 5 е адски недооцен филм, който при скорошното ми припомняне на цялата поредица ми хареса доста (като малък пък го ненавиждах), затова го слагам непосредствено след тях. Най-тъпи са 6 и 4, а 2 ги следва отблизо. "Фреди с/у Джейсън" и римейкът са ми "гилти плежър", така че за тях няма да сервирам хляб на масата. 🙂 Айде стига off-topic.

    PS "Kaтерачът" и "Дълга целувка за лека нощ" навремето ми бяха харесали, но не бих си ги пуснал сега. "Синята бездна" като цяло е тъп, но отделни сцени вътре радват… Абе Харлин е meh и това си е.

  10. Според мен има доста по meh от него. Човека извади кофти късмет, това е! Сега можеше да прави прилични филми!