„Висоцки. Благодаря, че съм жив“

Наскоро нашият приятел Uzumaki ни обвини, че не обръщаме сериозно внимание на руското кино и като че ли има нещо вярно в цялата работа – една мижава новина за „Изпепелени от слънцето 2” едва ли се брои за нещо. Истината е, че същото може да се каже и за доста други национални кинематографии, защото просто няма как да огреем навсякъде. От друга страна обаче, това не е извинение и затова решихме оттук насетне да се стараем повече.

Това, което искаме да ви представим днес, е най-новият трейлър на „Висоцки. Благодаря, че съм жив”, в който както можете да се досетите става дума за гениалния поет, композитор и актьор Владимир Висоцки.

Изглежда прекрасно, но честно казано сме малко разочаровани от цялата американска стилистика и маниерност в сглобяването на трейлъра. Може ли на филм за Висоцки да изпраскаш „Here Comes The King” на „X-Ray Dog”, вместо някоя от песните му? Но както и да е.

Режисьор на „Висоцки. Благодаря, че съм жив” е Пьотр Буслов („Бумер“), а в ролите са Оксана Акиншина, Андрей Смоляков, Владимир Меншов, Андрей Панин и др.

Update: Вижте още един трейлър на филма, който е далеч по-приличен. Пак е прекалено американски, но поне музиката е както трябва:

http://www.youtube.com/watch?v=8yjr5cV-xN4

http://www.youtube.com/watch?v=h3egEIUZhls

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. По-скоро се оплаках, че езиковото разнообразие е оскъдно и няма да е лошо да се разчупят малко географските граници на новините. 🙂 В този смисъл, информация за източноевропейско кино е добре дошла, ама държа да уточня, че не си падам хич по Владимир Висоцки (да не говорим, че по принцип съм русофоб); просто проектът може да бъде интересен за мнозина. 🙂

  2. Току що си проверих пощата и не знам дали съм се объркал, но не съм получавал от теб новини, отличаващи се с езиково разнообразие. 🙂 Не че си ми длъжен, но все пак. 🙂 🙂 🙂

  3. О, неее! Изключително неподходящ трейлър! 🙁 Дано филмът да е добър и да няма такъв компромис!
    Предполагам, че това е заради американската публика, на която и без това Висоцки няма да им говори нищо… Но е любопитно дали няма отделен и за руснаците?

  4. Не твърдя, че си получавал, даже напротив. 🙂 Веднъж ти споменах Висоцки, а новината вече е факт – може би трябва да го превърна в навик? 😀

  5. Е вие пуснахте най-неподходящия трейлър :Д
    Ето го първият, който е … абе чудесен трейлър – http://www.youtube.com/watch?v=8yjr5cV-xN4
    Тийзърът също не му отстъпва – http://www.youtube.com/watch?v=dH6jHnz6sNY
    🙂

    Само се чудя, дали ще се разпространява из мейнстрийм кината у нас или ще трябва да чакаме разни фестивали?

  6. Да, „аднах“ го към новината. Просто снощи ми се спеше и не си направих труда да разцъкам повечко. Моя грешка, моля за извинение!

    Ще го вземат на някой фест, съмнявам се да е на редовен кинопоказ. Освен ако Кита не го купи.

  7. хубава новина, ужасен първи трейлър! искрено уважавам Висоцки, надявам се да се получи филм, макар че винаги съм с няколко наум относно превъплъщенията на актьори в ролята на подобни исторически фигури… Дрин, филмът е на Columbia – доколкото разбрах, тъй че трудно ще го купи Кита – мейджърските филми не се предлагат (май) на независими разпространители като нас 😉 ама може и да греша 😀 представяш ли си! 😛