„Dream House” - Крейг и Вайс

По принцип адски малко ни трябва, за да харесаме някой трилър. Просто си падаме по този род филми и ако нещата не са мега трагични или окепазени с някой могъщо тъп, изсмукан от пръстите, нямащ нищо общо с филма, който сме гледали до момента, финален обрат, сме склонни да преглътнем един-два недостатъка. Затова, струва ни се, че „Dream House” ще ни допадне.

Предпоставките за това са следните: първо, зад филма стоят адски талантливи хора, както пред така и зад камерата – разбира се, Даниъл Крейг, Рейчъл Вайс и Наоми Уотс са очевидните имена, но най-много разчитаме на режисьора Джим Шеридан, който ни е радвал със страхотни филми като „В името на отца”, „My Left Foot”, „Боксьорът”, „В Америка” и римейкът на „Братя” и който има страхотен усет за драма и за развитие на герои (вярно е, че  го има и „Get Rich or Die Tryin” с недоразумението 50 Cent, но предпочитаме да вярваме, че това по-скоро е изключението, което доказва правилото). Второ, това, което ни прилича на споменатия по-горе кофти финален обрат го има още в трейлъра (и изглежда като да се случва в средата на филма) и трето, въпреки сериозните сюжетни разкрития в трейлъра, пак не става ясно какво точно се случва, което винаги е добре, особено пък за трилър.

Но стига бръщолевене, вижте сами за какво става въпрос и преценете за себе си!

Уил (Даниъл Крейг) и Либи (Рейчъл Вайс) са семейна двойка, която се премества да живее в малко старомодно градче в Нова Англия. Постепенно свиквайки с новия си живот, те откриват, че домът им е бил сцена на жестоко убийство на жена и нейните деца. Целият град смята, че съпругът на убитата жена е виновникът за трагедията, но Уил се нагърбва със свое собствено разследване, като единствената му следа идва от Ан (Наоми Уотс) – съседка, която е била близка на злочестото семейство. Сглобявайки зловещия пъзел, Уил открива, че историята на последния човек, напуснал къщата на мечтите му, ще бъде точно толкова ужасяваща за този, който я наследи.

Хвърлете един поглед и на един от плакатите на филма, който незнайно защо адски много ни напомня на „Сиянието”.

„Dream House” - постер

Както вече стана ясно режисьор на филма е Джим Шеридан, а в ролите ще видим Даниъл Крейг, Рейчъл Вайси и Наоми Уотс.

Премиерата е на 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments