„The Thing” / „Нещото”

Преди два дни видяхме първия плакат от предисторията на една от най-големите фантастични хорър класики „The Thing”, който изненадващо не беше чак толкова лош. Тогава споменахме, че освен да мразим филма по „default”, наистина не знаем какво да мислим за него и че ще се наложи да изчакаме трейлъра, за да си изградим някакво мнение, което да не е базирано на чист хейт.

Е, благодарение на MSN трейлърът е вече тук и можем да видим става ли за нещо това „Нещо”.

Добре, нека кажем, че не е пълна катастрофа. Супер обикновен е, но не е помията, която можеше да бъде. По принцип адски си падаме по подобен род филми и ако не беше „римейк” на „Нещото”, сега дори щяхме да сме леко развълнувани. Знаем, че технически погледнато филмът е предистория, но откъдето и да го въртят и каквато и история да измислят, ние си знаем, че това си е римейк (даже се казва по същия начин) и просто продуцентите не са имали доблестта да ни напсуват право в очите и да си го направят „ел класико” (това е все едно да направиш римейк на „Пришълецът” – ще ги разцепят) и затова, дето се вика, просто са лъснали лайното в опит да ни го пробутат.  Вижте само десетките цитати от оригинала на Карпентър извън връзките, които би трябвало да съществуват в една предистория – между другото кучето хапещо оградата ни изкефи най-много от всички – това ако не римейк, здраве му кажи.

Но както и да е, изненадващо за нас това, което ни допада най-малко е Рамона Флауърс (Мери Елизабет Уинстед). Не сме 100% сигурни защо, но нещо не ни се връзва с ролята. То по начало героинята ѝ е тъпа, но и самата тя допринася с нещо. Останалите, включително и Еджъртън, се ядват.

И последно, класиката на Мориконе определено се усеща, но можеше да е малко по-ясно изразена. Според нас нямаше да навреди.

Режисьор на „The Thing” е Matthijs van Heijningen Jr.(все още не знаем как му се пише името на този човек, така че ако знаете, свиркайте), а в ролите са Мери Елизабет Уинстед, Джоел Еджъртън, Улрих Томсен и др.

Премиерата е на 14 октомври тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 Comments

  1. Well, (единствено?) нещо(то), което беше наистина яко – "Humanity" на Енио Мориконе, която се чува на финала. Доста meh изглежда засега.

  2. Чак сега прочетох новината; виждам, че е споменат Мориконе. Не мисля обаче, че съпоставката с "Пришълецът" е правилна, тъй като "Нещото" е сам по себе си римейк. Независимо от това нещата наистина изглеждат банални и до болка generic, така че няма никакво значение. 🙂

  3. Какво са си мислили като са решили да сложат тая смачкана пичка на мястото на Кърт Ръсел? Днес 90% от киното се прави от хора, които не разбират от това и са в бизнеса само заради парите.

  4. Е, че какво, щом той самият е римейк, това им дава право да го пипат, а "Пришълецът" не, така ли? Мисля, че съпоставката е правилна, защото това са най-големите сай-фай-хорър класики.

    Мацката определено е кофти. 🙁

  5. Да бе, просто единият е оригинален, другият – не. Пък и нямаше да имам нищо против, ако creative-подходът им беше нова адаптация на новелата на Джон Кембъл, а не тъпо и тривиално копие на Джон Карпентър.

  6. Абе, нямат правилен ход с тоя филм.
    Аз като че ли най-добре бих приел непряко продължение. Има хиляди варианти на където да се тръгне. Най-добрият от които, разбира се, с отряд морски пехотинци на планета, където колонистите са попаднали на братовчеда на познатия ни змей! 🙂 🙂

  7. Да, да – "Aliens" е супер филм, ама айде нема нужда. 😀 Навремето е имало идея за директен sequel, но така и не са го направили (и по-добре). Мисля, че компютърната игра "The Thing" е зачената именно покрай тоя нереализиран проект.

  8. Не бе, сериозно, не мислиш ли, че едно продължение би им дало повече творческа свобода и възможност за нещо интересно?

  9. По принцип – може би. На практика – едва ли. Щеше да е по-яко, ако бяха направили нов прочит на новелата и обезателно със заглавие, различно от "The Thing". От друга страна… "Зората на мъртвите" на ниво трейлър също не вдъхваше кой знае каква надежда, но излезе читав кавър. Там обаче нещата не повтаряха дословно Ромеро, а го интерпретираха свободно и така филмът избяга от директни сравнения, което го спаси от фенбойския хейт. Тук подобно нещо трудно би станало.

  10. Да, тук цитатите и препратките са едно към едно!

    Е, ще трябва да го гледам за да видим какво се е получило в крайна сметка.

  11. Посредствена работа е трейлърчето, но като фен на жанра ще чакам филма та все пак да видя дали няма да става за нещо 😉

  12. След "Зовът", това се очертава другото голямо римейк падение на сай-фай фронтът. Цяло чудо си е, че въпреки отворения финал, "Нещото" остана непокътнато през всичките тия години. И на мен мацката ми дойде безлична, да не говорим, че единственото женско участие в оригинала е гласът на компютъра, с който Кърт Ръсел играе шах. Вярно можеха да вметнат поне един отряд Маринци.

    На фона на това, инициативата на Скот за изцяло нова Елиен сага изглежда великанска. Иначе лесно можеше да бутне едно пробито 3D, 2 рандом касапници и те ти на.

  13. И аз съм на мнението на MCFOXXX : безличен и болезнени изтъркан трейлър, още отсега мога да ви кажа как ще се развие целия филм, дори и да не бях гледал оригинала, но ако се намери разпространител за БГ може и да му хвърля едно око от досада… Според мен наистина ако някой се беше сетил да направи едно пълнокръвно и оригинално продължение щеше да е по-добре, защото аман от жалки „римейкове“. Класиките са класики, защото са уникални и единствени, с тези жалки опити само показват тоталната си липса на свежа и оригинална идея в чутурите си и ни пробутват за пореден път поредния недосварен полуфабрикат в позната опаковка. Наскоро гледах римейка на Планетата на Маймуните на Тим Бъртън заради задаващия се prequel и останах доста разочарован – имаше добри идеи, признавам, но толкова слабо реализирани и сглобени, да не говорим за огромните дупки в сюжета, които даже и не си бяха направили труда да замажат. По принцип не съм кой знае колко фен на цялата поредица , но я уважавам като доказала се класика и това което видя беше просто слаба второстепенна сай-фай историйка директно за DVD, от онези които правеха навремето Sci-Fi Channel навремето. Да се надяваме, че новият ще е нещо по-добро и ще успее да ми задържи вниманието

  14. Пак изтървах тук-таме букви и още няколко грешки, ама така става като бързаш и не си гледаш в ръцете 😀

  15. @Gogoto

    "Планетата" на Бъртън беше голямо разочарование! Въпреки това (или заради това) имам високи очаквания към новия! А за това чудо тук нямам какво повече да добавя! 🙂

    И за грешки не се коси. Аз пускам грешни имена в новините, кой ти гледа някакви коментари! 🙂 🙂

  16. Имах предвид "Зов за завръщане". Дори не знаех, че върколаците също ще паднат под римейк ножа. След като видях промото, щеше ми се да остана в неведение. Няма смисъл да коментирам задаващата се космата оргия. Болка си ми е това и "Нещото".

  17. Разбира се, че е “Зов за завръщане”! Аз нещо съм заспал. 🙂 🙂 Искам да му видя трейлър! Много ми е интересно как ще изглежда като атмосфера.