„The Amazing Spider-Man”

Доста новини изписахме за „The Amazing Spider-Man” в очакване на първия трейлър, но благодарение на Yahoo (чрез SlashFilm), трейлърът е тук и с времетраене 2 минути и 30 секунди така наречения „тийзър” определено си заслужава.

Бързаме да кажем, че едно от нещата, които ни харесват най-много в трейлъра (а и е показателно за тона на този филм в сравнение с предишните), е как Питър се събужда след като е ухапан от паяка и е започнал да се променя и вместо да започне да прави пози пред огледалото и да се наслаждава на чисто новите си мускули, намира някаква пълна гадост на врата си. О, и самото ухапване изглежда малко по-болезнено отколкото в първия филм, когато Паркър по-скоро се стресна и отнесе животното като най-обикновен полазил го паяк.

Началото на трейлъра не ни радва особено, но POV епизодът е друга история. Малко опасна идея, ако във филма се прекали, но за трейлър? Чудничко. Като цяло не сме силно впечатлени (така или иначе щеше да е трудно – нали е поредната „origins” история), но сме доволни от видяното. И за разлика от повечето колеги, приятното чувство остава дори и след като направим сравнение с първия трейлър на „Спайдър-мен” на Сам Рейми.

Режисьор на „The Amazing Spider-Man” е Марк Уеб („500 мига от пролетта”), а в ролите ще видим Андрю Графийлд като Питър Паркър/Спайдър-мен, Рис Ифанс като д-р Конърс (The Lizzard), Ема Стоун и Денис Лиъри като Гуен Стейси и баща ѝ, Мартин Шийн и Сали Фийлд като чичо Бен и супер досадната леля Мей, Ирфан Кан като Нийлс Ван Адер (The Proto-Goblin) и Кемпбъл Скот и Ембет Дейвиц като родителите на Питър.

Премиерата на филма е на 3 юли 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. оххх – амиии – много ми харесва! 😀
    и Кембъл Скот! и субективната камера над покривите 😉
    е – да не се повтарям за момчето – изглежда доста обнадеждаващо 😛
    не сравнявах с предишния „първи“, ‘щото като ще почваме на чисто, няма нужда от спомени!
    yesss 😉

  2. Началото (може би препратка към Red Skull?) и краят (POV-то) са най-силни. Визуално е супер, а и кефи, че ще е много стриктен спрямо комикса, коригирайки сюжетните волности от трилогията на Сам Рейми. Дано филмът отговаря на трейлъра.

    PS Вече съм умерен скептик.

  3. Тази смехотворна анимация, с графика на GTA, леко не ми се понрави.

  4. POV епизода не ми се понрави особено,макар че имаше хубав край. Не съм особено впечатлен,но все пак е тийзър. 🙂

  5. POV-а напомня на Mirror’s Edge.

    Гледам че и на „Раковска“ са снимали. 🙂

  6. Супер ми изглежда, само това POV накрая ми дойде в повече. Too much Mirror’s Edge. Но като цяло ми се струва, че това ще е първият филм за Спайди, който will ge it right. Макар и да бяха готини, твърдите два бяха малко много лигави, да не говорим колко по-добър актьор е Гарфийлд.

  7. @Явор Чомонев
    „да не говорим колко по-добър актьор е Гарфийлд“ – нали?! Аз откога приказвам!!! 😀
    Да-да-да! Ама кой да слуша 😛

  8. @UZUMAKI
    Леле, ще ме просълзиш! Кажи ми, че не се ебаваш!? 🙂

    @Къди
    Кембъл Скот вярно е супер, жалко, че няма да го дават много. Гарфийлд е без коментар.:)

    @П. Терзиев
    Чак пък смехотворна анимация? Според мен не е зле като за Спайди! 🙂

    @Кристиан Валентинов
    Много хора не са доволни от POV-а, но аз не съм от тях. 🙂 Но като цяло и аз не съм , супер впечатлен. 🙂

    @Saxton
    На теб пък има ли нещо, което да не ти прилича на някоя игра? 🙂 🙂 🙂

    @Явор Чомонев
    И с теб се разминаваме за POV-а. Но в оценката за първите филми си Spot on! 🙂

  9. На Спайди се радвах докато гледах детските по Нова ТВ и Фокс кидс. Сега ми е много инфантил. Като прибавим и вродената блудкавост на Марвелци, антипатичния актьор…мнееееееее. Все пак заслужават поздравление за fp кадрите. Истинските фенове бая ще се вживеят. И при Doom се получи добре.

    А приликата с МЕ е неизбежна. Из Тубето има ентусиасти прикачили камери и рипащи из покривите – визуално е абсолютно същото. Аз лично не бих анатемосвал това детско филмче по тоя параграф. Забавно е. Дори да нямаш млечни зъби.

  10. @Дринов
    „…не е зле като за Спайди!“ – Определено е по-добре от комикса :D.

    Бих искал да дадеш пример за по-нереалистичен момент в някой от предните три филма.

  11. Хм… След този трейлър имам няколко резерви. Прекалено „тийн“ ми бие тоя хлапак, и въпреки, че предишните филми не ми направиха особено впечатление си мисля, че предишния актьор по-добре се вписваше като че ли. Да позная – горкия има много кофти период в гимназията, щото е сирак, надървил се е за хубавицата на випуска, ама не му стиска да набие надутия капитан на отбора по американски футбол, изведнъж го хапи паяка, става супергерой, набива говедото и взема мацката…. Някакъв такъв изтъркан до скъсване тийн флик ми се върти из главата. Иначе и аз израстнах със анимационното сериалче по bTV и за мен си остава най-най, но все пак – айде стига с тея рибуутове, а? Не сме толкова малоумни, не забравяме толкова бързо паяка откъде е тръгнал, минат се не минат 5-10 години айде наново ще правим ориджин история за Спайди… В смисъл аз поне за 4-ти път в 4 различни варианта – били анимационни или игрални виждам прословутото ухапване, като се има предвид, че даже и не съм толкова фен на осмокраката гадина. Иначе POV-то: еми изкуствено си беше, все едно взето от интрото на някоя модерна PC игричка, прекалено много 3D, прекалено малко „риъл лайф“ убедителност. Като цяло не съм особен оптимист след това, дано да греша…

  12. @Makedonski
    За втория параграф, абсолютно верно! 🙂

    @П. Терзиев
    Спайди „cam“-а от предните серии е същия. Просто тук е с по-голяма резолюция и затова изглежда по-компютърно. По същия начин изглеждат и реални кадри заснети с тази технология. Освен това говорим за тийзър и абсолютно всички ефекти ще бъдат подобрени впоследствие. Да не говорим, че тези кадри сигурно няма да ги има във филма.

    @v1sk3o
    Дано да се получи!

    @Gogoto
    Спайдър-мен винаги е бил и винаги ще бъде тийнейджър! Следователно трябва да има такива проблеми. А за „ориджин“ историята си абсолютно прав. Според мен трябва да спрат да ги правят дори и за герои за които досега не сме гледали филми.
    За POV-а нямам какво повече да добавя. 🙂

    И понеже ми писна да циклим едно и също нещо, дайте предложение, кой е отговорен за хвърчащите коли, които виждаме за секунда? Лизард или самия Спайди? 🙂