Update: Lionsgate представи и стандартна (статична) версия на плаката, която можете да видите най-долу. Лично на нас той ни допада, но не може да се мери с динамичния!

–––––

Motion poster-ите са едно сравнително ново явление, което студията и рекламните отдели на филмите използват просто ей така защото е модерно, без да имат някаква конкретна или интересна идея. Затова в повечето случаи крайният резултат не е особено впечатляващ.

За щастие, случаят с подготвяната от Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”) екранизация на „Игрите на глада” („The Hunger Games”) на Сюзън Колинс, не е такъв. Макар и да не е един от най-оригиналните плакати, които сме виждали (в смисъл на начин, по който използва технологията), той е изключително стилизиран и определено радва окото.

Тези, които са чели книгите, вероятно знаят какво точно виждат, а останалите (като нас), трябва да се задоволят с информацията, че това е игла на сойка-присмехулка (взехме името от заглавието на третата книга), която главната героиня носи през цялото време като свой символ. Доколкото разбираме, по-подробна информация би издала няколко важни сюжетни елемента.

В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет години за ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията.

Катнис Евърдийн знае, че подписва смъртната си присъда, когато доброволно заема мястото на по-малката си сестра в Игрите. Катнис неведнъж е била близо до смъртта и оцеляването се е превърнало в нейна втора природа. Но ако иска да победи, ще се наложи да избира между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Режисьор на филма е Гари Рос, а в ролите ще видим Дженифър Лорънс, Джош Хъчърсън, Лиъм Хемсуърт, Елизабет Банкс, Уди Харълсън, Станли Тучи, Уес Бентли и Пола Малкълмсън.

Премиерата на филма на 23 март 2012.

„Игрите на глада” („The Hunger Games”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Преди (много) години, когато единствените постери бяха (зле) изрисуваните/разпечатаните хартиени плакати… едва ли някой си е представял, че един ден с един цък (примерно) ще ти се зарежда нещо толкова ефектно 🙂

    Ама кой в днешно време мисли дали е ефектно или не?! Вдигнали сме летвата ужасно много и сега… дори този къртещ моушън постер изглежда… твърде нормално за XXI-ви фокин’ сенчъри (без фоксес) 🙂

  2. Прав си! Разглезени сме! 🙂

    Плаката радва! Бих си го сложил на стената, гаранция скоро ще има такива. Като електронна книга, но плакат – само зареждаш новия. 🙂 Това ще е яко! 🙂

  3. Правилно! А ако си заредиш точно този, но му изключиш музиката, ще слушаш само как гори 😉 Като звук от близката камина.

    А?! Фокин’ романтик бастард де’р ай ем! 😉

    Не всичко в живота ми е свирка 😀

  4. Все пак няма кой да бие авангардните полски плакати от миналия век, докато бях под опеката на добрата стара социалистическа Русия, въпреки че и по-нови филми бяха представени по същия начин („Широко затворени очи“ например).

    Бтв, всеки ги е виждал, надявам се обаче, че няма проблем в коментарите да се слагат линкове към информационни страници?

    Тъй като, ако някой все още не ги е видял – тук има смазваща подборка на тези плакати – http://wellmedicated.com/inspiration/50-incredible-film-posters-from-poland/

  5. @legrandelf
    Че какво по-романтично от свирката? 🙂

    @troubadour
    Разбира се, че няма проблеми. И да, полските плакати са уникални! 🙂
    Убивам за един на „Пришълецът“! 🙂 🙂