"Screw you guys... I'm going home!"

Ето на това се казва кофти новина! Deadline и EW съобщават, че Франк Дарабонт, един от създателите и продуцентите на изключително успешния зомби сериал на АМС „The Walking Dead”, е напуснал позицията си на „showrunner”.

Неприятната новината идва само няколко дни след като Дарабонт взе участие на Comic-Con, където представи кадри и подробности от втория сезон на сериала, който в момента се намира в средата на продукционния си период.

Все още не е ясно какви точно са причините за напускането на Дарабонт, но още миналата година, когато той уж уволни сценарния екип на сериала, се създаде усещане за някакво напрежение и най-вероятно вместо да се уталожат нещата, те са се натрупвали. Припомняме, че наскоро имаше проблеми и около бюджета, което също е възможен симптом за този особено негативен развой.

Честно казано обаче, не ни дреме особено какви точно са тези причини, защото без значение какви са те, това е една изключително тежка загуба за феновете на сериал, тъй като, нека не се лъжем, Дарабонт е човекът, който в най-голяма степен (да ни извиняват Робърт Къркман и Гейл Ан Хърд) има заслуга за качеството и успеха на проекта.

Разбира се, има възможност Дарабонт да остане свързан с „Живите мъртви” – я като продуцент, я като консултант, но на този етап нищо не е сигурно, а и не смеем да се надяваме… Премиерата на втория сезон, който ще се състои от 13 епизода, ще бъде на 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

  1. Тази новина потенциално погребва всички големи очаквания за бъдещето на сериала; да не говорим, че сега вече участието на Стивън Кинг и Джо Хил е някак невероятно. Наистина жалко.

  2. Наистина е уместно! Някакво „шоурънърче“ на популярни брадви. Добре де, и на „The Shield „, ама какво от това?

  3. Кофти…Не съм гледал и епизод от сериала, защото не съм фен на зомбитата, но филмите на Дарабонт са уникални и кефят на макс. Тежка загуба… 🙂

  4. Както казах на Узумаки във фейсбук- за мен това не е точно трагедия. Не мисля, че Дарабонт вложи от себе си кой знае какво. Ако видим забързан пейсинг и по-малко ненужна драма, сериалът може и да подскочи.

    Може би проблемът ще възникне със стила- продукцията е на средата, новият тип трябва или да копира направеното, или да започне със своя стил, което пък може да доведе до контраст. Ще видим, на мен ми е чудно историята дали ще се върне към комикса или ще дерайлира, както подсказа финалът.

  5. Не, не искаме „забързан пейсинг“. Винаги мудното действие и бавните зомбита са били едно от най-яките неща в тези филми, създава се усещане че няма никква заплаха, че можеш да избягаш, о реалността е друга. И не си прав, че Дарабонт не е вложил нищо в сериала.

    Чувал съм, че ще следва комиксите, Къркман е там да ги следи. 🙂

  6. Просто като човек, чел комиксите, знам какво става нататък и колко по-добро е от началото. И как с това темпо и за толкова малко епизоди няма как да се стигне далеч. Особено ако се вкарват ненужни персонажи като реднека или се отделя ненужно време за щяло и нещяло.

    Дарабонт е много голям и сериалът вероятно нямаше да го има без него. Но като режисура и стил не си стъпва на предишните добри неща. За мен поне го има го оувъррейтед фактора в цялата работа- заради Дарабонт, заради добрия комикс, заради това, че не се беше правил добър високобюджетен зомби сериал. Както и да е.

  7. Като човек чел комикса и като маниак, погълнал тонове зомби пиршества, най-отговорно заявявам, че „Days Gone Bye“ на Франк Дарабонт е едно от най-добрите неща на поджанра, правени досега. 🙂 Безспорно темпото и наративът се отличават значително от комикса, което обаче според мен е плюс и дава допълнителен колорит на сюжета, тъй като не илюстрира дословно Робърт Къркман и има потенциала да изненадва. Нещо повече: и Къркман, и Дарабонт от самото начало се бяха зарекли да интерпретират „The Walking Dead“, а не да го екранизират дословно. Моите възражения са основно и умерено в два от шестте епизода до момента, както и в част от каста, останалото е повече от fine.

    PS Дарил Диксън ми е един от любимите герои в сериала.

  8. По мое мнение „Days Gone Bye“ беше най-добрият епизод в целия сериал, със супер запомнящи се моменти, ландскейпи и чуден финал. Проблемът донякъде за WD e, че хем е адаптация, хем добавя неща, които не виждам защо точно ги добавя, и ми стои като- комиксът е добър, ама ние ще надграждаме с наши неща. Лошото е, че още не са свързали ново с оригинал като хората, дано това стане във втори сезон.

    Реднекът е пример точно за това. Не само е прекалено obvious character, но и има ограничена интеракция с останалия каст. Искам да кажа, комиксът ти дава много персонажи, айде първо развий тях като хората и тогава ми добавяй нови.

  9. Мърл е генеричен, но Дарил е жесток персонаж, който не само идеално се вписа в групата, но и имаше чудесен керъктър дивелъпмънт. Колкото до добавките: нужни са. Комиксът е як, но оскъден и камерен откъм случки за цял сериал (особено в началото).

    PS “Days Gone Bye” e жесток някак очевидно. Споменах го в контекста на Франк Дарабонт. Махането му от сериала е загуба, imho.

  10. Хич не ми пука дали следва комикса или не, аз искам само едно нещо! Изключително неприятното същество Сара Уейн Калис да умре в адски мъки!

  11. Е, по отношение на желанието ти е в твой интерес (поне що се отнася до Лори Граймс) следващите епизоди да следват комикса по-стриктно. 😀

  12. Не мога да чакам до трети сезон! 🙂 Пък и като си спомням, че в „Prison Break“ я върнаха след като и отрязаха главата, се съмнявам да я утепат. 🙁