Тарзан

Тарзан на Едгар Райс Бъроус е един от най-известните и популярни измислени персонажи както в литературата, така и във киното – според Уикипедия, които цитират IMDB, той е герой в цели 89 филма в периода 1918-2008 – и при това положение едва ли е изненада, че от Холивуд са заинтересовани от връщането му на екран. Още повече, последната му голяма поява беше в едноименния анимационен хит на “Disney” през далечната 1999 година.

Сега от Deadline съобщават, че от „Warner Bros.” ще се заемат с поредната екранизация. Те са нели режисьора на „Hustle & Flow”, “Black Snake Moan” и предстоящия римейк на “Footloose” Крейг Брюър да напише сценария и евентуално да режисира. Брюър споделя, че иска историята да се разгърне в три филма и съответно (каква изненада) идеално пасва на идеите на „Warner” – те отдавна правят опити да стартират франчайз с марката Тарзан.

На този етап няма какво да коментираме много, просто ще трябва да почакаме, за да видим как ще се развият нещата. Но дори и проектът да се провали, по подобие на този на Стивън Съмърс („Мумията”, „Ван Хелзинг” „G.I. Joe: Изгревът на Кобра”) от преди няколко години, или този на Робърт Кълзър и Райнхард Клус, които подготвяха триизмерна анимационна версия, едно е сигурно, Тарзан ще се появи отново, защото такава ценност едва ли ще бъде зарязана туко така.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Един от най добрите е с Кристоф Ламбер. Като малък го бях гледал многократно и след 20 години не е изгубил от чара си…

  2. О, да! Като малък много му се кефих, скоро не съм го гледал, но предполагам, че е остарял добре.

  3. Ми да, Цезар е е доведения брат на Джон Клейтън ака Тарзан кендза Господаря на Маймуните. 🙂

  4. @HerMamut

    Супер. Сега само да се поогледа за нещо по-младичко! като мен. Може да съм толкова талантлив и богат, но пък съм убав! Пу! Пу! 🙂

    @Nostromo

    Логика е второто ми име! 🙂