Universal искат Емерих за екранизацията на Asteroids

от на 2011-06-10
 

Емерих за екранизацията на „Asteroids”

Vulture съобщават, че от „Universal” са предложили на краля на глобалните катастрофи Роланд Емерих да се заеме с режисурата на подготвяната от тях екранизация на класическата видео игра на Atari „Asteroids”.

За първи път за проекта се заговори преди около две години и тогава продуцентът Лоренцо ди Бонавентура сподели, че историята на филма ще се завърти около двама братя, които „изясняват отношенията помежду си, на фона на голямо събитие”.

Сега Vulture добавят, че във филма Земята вече е унищожена и хората живеят наравно с извънземна раса в отдалечени космически колонии. Оказва се обаче, че извънземните са тези, които са унищожили Земята и сега искат да затрият и човечеството.

Това, че Земята вече е унищожена не ни звучи като за Емерих (в крайна сметка именно разрушенията са едно от малкото неща, в които го бива), но може за разнообразие да видим рухването и на някой извънземен свят, пък може и да компенсира с няколко мащабни междузвездни битки. Освен това, и конспиративен филм за творчеството на Шекспир не ни звучи като за него, но ето, че се случва.

Най-големият проблем, който имаме с филма е името на сценариста Мат Лопес („Планината на вещиците”, „Чиракът на магьoсникът”, „Приказки за лека нощ”), който както забелязвате пише по-скоро за дечурлига, а на нас ни се гледа нещо по-мрачничко. Но както и да е, съмняваме се, че от цялата работа ще излезе нещо, все пак говорим за Universal, които напоследък знаят само да спират подобни проекти и да залагат на безкрайни продължения.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-06-10 at 15:53

  Тоя "проект" наистина ще е по-добре да го спрЪт.

  Отговор

 • 2011-06-10 at 20:02

  Хм, аз виждам някаква еволюция в мисленето на Еммерих. След като разруши планетата 465 пъти, сега е ред да съсипе някоя друга планета.

  Дринов, трябва да съберем екип и да направим филм, в който извънземните съдират задниците на хората от бой. Писна ми все хората да побеждават. После що извънземните ни мразят…как няма, като все в лоша светлина ги представяме. И все са грозни и слузести :( Сигурен съм, че женските извънземни имат яки сини цици 😀

  Отговор

 • 2011-06-11 at 00:11

  По-добре да иде да направи Денят на независимостта 1,2.

  Отговор

 • 2011-06-11 at 14:22

  @Nostromo

  Защо все с лошо, не моа те рАзбера?! :) :)

  @lammoth

  Задълже за филма! :) :)

  А за сините цици си абсолютно прав, само че си забравил да добавиш и големи! :)

  @v1sk30

  То имаше слухове, аз даже съм писал по въпроса.

  Отговор

 • 2011-06-12 at 15:47

  @Дринов

  Знам бе то от две години ги дъвче двете части и имах предвид да почва да пише сценариите и снимките.

  Отговор

Коментирайте