„Brave”  („Храбро сърце”)

Обикновено когато една новина започва с думите „типичен” или „поредният” става дума за някоя пълна скука с Джейсън Стейтъм или още по-зле, романтична комедия от типа „последният пирон в ковчега”. Но когато към по-горните определения добавим „Pixar”, дето се казва, има един нюанс. Наистина тийзър трейлърът на „Brave” („Храбро сърце”) е типичен – не разкрива нищо от сюжета, представя единствено главната героиня и е точно 1 минутка. Но типично за „Pixar” и напук на всички хейтъри, изглежда уникално яко.

Това, което не е особено типично, е шотландският акцент на диктора – просто не е истина как говорят тези хора! Не винаги ги разбираш, но звучи жестоко!

Гората, планините, езерото, светлината, въобще средата като цяло изглежда страхотно, животните също са супер. И каквито и гафове да забърква червенокосата Мерида, момичето явно не е типичната анимационна принцеса и от нея ще излезе чудесна главна героиня. Нямаме нищо против хапльовци като Хълцук от „Как да си дресираш дракон”, напротив, той беше много забавен, но понякога е добре да видиш и малко по-оправни деца, отправили се на вълнуващо приключение.

И още нещо – не се подлъгвайте от надписа „Лято 2012”, защото у нас филмът ще излезе по кината на 31 август. Разбира се, ще е озвучен на български и това означава, че ще трябва да дочакаме Blu-ray изданието, за да чуем тримата шотландски лордове в оригинал и с подходящия акцент – ако ще да е най-прекрасният дублаж на света, няма как да звучат по-добре от Кевин МакКид, Роби Колтрейн и Крейг Фъргюсън.

Сюжет, плакат и снимки на част от героите, можете да видите в предишните ни новини за филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Определено изглежда прекрасно, не знам защо, но очаквах нещо малко по-различно :/ Само си поправи "Лято 2011" на 2012, че е малко подвеждащо 😉

  2. Като атмосфера ми напомни малко за "Принцеса Мононоке".

    И изглежда наистина много, много добре!

  3. @Дринов

    Извини ме предварително, но… както ти се "кефиш" на думата "лента" така аз се кефа на "компюрърна анимация", няма да ти обяснявам защо ти може би се досещаш. Сори, но Мононоке също е "компютърна анимация" а тази е "3d анимация"

  4. Да така е, но въпреки това е контура е правен на компютър, оцветяван е на компютър, сглобяван е на компютър, само анимацията е рисувана с молив върху хартия – в смисъл няма плаки и т.н. 🙂

  5. Адски им се кефя на тези шотландци. И като стана дума за шотландците и техния акцент, то това със сигурност трябва да го видите, ако досега сте направили ужасяващата грешка да го пропуснете- http://www.youtube.com/watch?v=5FFRoYhTJQQ&fe… !!!

    🙂 🙂 :)….