„Джурасик парк 4”

Ако някой ни даваше по едно левче всеки път, когато чуехме за „Джурасик парк 4”, сега щяхме да имаме поне… 3 лева!

Но да оставим майтапа настрана. Със сигурност през изминалите десет години сме чували много повече от три пъти да се говори за филма. То не бяха фалшиви сценарии, не бяха смахнати идеи за генетични кръстоски и динозаври с оръжия за воeнни цели, то не беше чудо. Наскоро режисьорът на третата част Джо Джонстън („Джуманджи”, „Човекът вълк” и предстоящия „Капитан Америка”) дори спомена, че се готви нова трилогия. Разбира се, всички тези слухове ние си ги пускахме покрай ушите, защото знаехме, че са по-скоро „wishfull thinking”, отколкото нещо истинско.

"Джурасик Парк"От друга страна бяха изявленията на продуцентката Катлийн Кенеди (има ли смисъл да казваме на какво още е продуцент тя?), че смъртта на създателя на „Джурасик парк”, писателя Майкъл Крайтън, е била знак, че това е всичко и не трябва повече да се ръчка в тази посока, както и това на Сам Нийл, който във връзка със смъртта на легендарния Сам Уинстън, спомена, че „историята вече е разказана”. Тях също си ги пускахме покрай ушите, тъй като просто не можем да си представим, че „Universal” ще оставят франчайз за милиарди долари – 1,9 милиарда са само приходите от продажби на билети на трите филма, да не говорим за мърчъндайзинга и всичко останало – да им се изплъзне, при положение, че знаем колко са отчаяни, особено напоследък.

Но какво означава всичко това? Означава, че както винаги ще подходим с известна доза предпазливост към поредната новина свързана с проекта, колкото и правдоподобно да звучи. Самата новина идва от THR, които съобщиха, че Стивън Спилбърг се е срещал с Марк Протосевич, сценариста на „Тор” и на изоставения (кажете алелуя), еретичен римейк на „Oldboy”, в който Уил Смит трябваше да изпълни главната роля, за да разменят и обсъждат идеи за евентуален нов филм.

Ето това е новина, на която бихме повярвали. Няма бомбастични изказвания, няма наети сценаристи, няма потвърждение от „Universal”, просто двама души си говорят и просто по случайност единият от тях е човек, от който вероятно зависи всичко.

Не ни остава нищо друго освен да чакаме и да видим дали ще има някакво развитие по въпроса. Искаме ли да видими нов филм от поредицата? Разбира се, все пак говорим за динозаври, duh! Ще плачем ли много, ако не се получи нищо?  Едва ли, просто ще се утешаваме с обявените наскоро blu-ray издания на първите филми и ще хвърляме по едно око на “Terra Nova” (все още не сме загубили надежда, че сериалът ще е добър), където ще се мярка по някой друг динозавър.

"Джурасик Парк"

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Викни ме да ходим заедно! И да не забравяме да оставим дарение, защото в днешно време и Господ не бачка без пари! 🙂 🙂

  2. Като излезе Blu-ray колекцията ще направим един маратон!!!

    И се сетих за Пла. Да го пришпориш за текста! Много е несериозен! 🙂