Дейвид Финчър - „Panic Attack”

В друг случай щяхме да кажем, че режисьор се завръща към това, което умее най-добре, но при Дейвид Финчър не върви – последните му два филма са значително по-различни като тон и атмосфера от „Седем”, „Боен клуб” и „Зодиак” например, но това са „Странният случай с Бенджамин Бътън” и „Социалната мрежа”, така че за снижаване на качеството не може да става дума. И все пак, Финчър явно има нужда от повечко мрак и насилие, защото след „The Girl with the Dragon Tattoo” (не забравяйте, че е „The Feel Bad Movie of Christmas”) възнамерява да се съсредоточи върху „Panic Attack”.

Екранизация по криминалния роман на Джейсън Стар, сценарият на „Panic Attack” е дело на Тед Грифин („Бандата на Оушън”, „Кибритлии”). Все още не е сигурно, че Финчър ще режисира филма, но дори и да е само продуцент, „Panic Attack” вече звучи обещаващо. Сюжетът също не е зле: „Нюйоркски психиатър убива крадец, нахлул в дома му, и така става обект не само на нападки от страна на медиите, но и на нездравословното внимание на съучастника на крадеца.

Ето какво казва авторът пред Vulture: „В „Panic Attack” има много интересен анти-герой, Джони Лонг. Той е много интелигентен психопат в стила на Рипли.” Значи е идеален проект за Финчър, който не се притеснява от интелигентни герой, а още по-малко от психопати. И има няколко актьора, с които вече е работил, които ще са идеални за ролята на интелигентен психопат, който преследва психиатъра и семейството му. Дано „Panic Attack” да просъществува и въпреки доста натоварената си програма Финчър да намери време и желание и да го режисира.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *