Първи тийзър постер на “Brave” на “Pixar”

от на 2011-06-23
 

От петък “Колите 2” на „Pixar” ще се завърти в кината, но ние вече гледаме напред към следващия им проект (първият оригинален от доста време насам – на всичкото отгоре, той ще бъде последван от още едно продължение) озаглавен „Brave”. В него смелата шотландска принцеса Мерида решава да стане стрелец против волята на родителите си. В резултат Мерида поставя кралството на баща си и живота на майка си в сериозна опасност.

Вижте първия постер на филма, който може и да е една идея по-мрачничък от обичайното за „Pixar”, но за сметка на това е доста красив.

“Brave” на “Pixar” - плакат

Да, плакатът изглежда чудесно, а наш колега, който е гледал кратичкия тийзър, ни уверява, че анимацията е уникална. В интерес на истината не сме и очаквали друго.

Ситуиран в мистичните шотландски планини, „Brave” разказва за младата Мерида (Кели Макдоналд) – принцесата на кралство, управлявано от крал Фъргюс (Били Конъли) и кралица Елинор (Ема Томпсън). Непокорна дъщеря и умел стрелец, един ден Мерида нарушава стар и свещен обичай и по този начин отприщва сериозни сътресения в кралството. В опит да поправи грешката си Мерида търси помощта на ексцентричната старица Мъдрата Жена (Джули Уолтърс) и получава правото на, както се оказва, едно злополучно желание. В приключението на Мерида се включват и огромният Лорд МакГъфин (Кевин МакКид), нацупеният Лорд Макинтош (Крейг Фъргюсън) и свадливият Лорд Дингуол (Роби Колтрейн).

Вижте още и концептуално изкуство от филма, както и първата официална снимка на Мерида.

“Brave” на “Pixar”

“Brave” на “Pixar”

“Brave” на “Pixar” - Мерида

“Brave” на “Pixar”

“Brave” на “Pixar”

“Brave” на “Pixar” - Мерида

Режисьор на филма е Майк Андрюс, а премиерата е насрочена за 22 юни 2012.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-06-25 at 22:20

  Много мразя, когато плакат (още повече на детски филм) предизвиква сексуални трепети в инфантилната ми душица, но този тук изглежда твърде добре. Якото е, че е в същата цветова гама, какъвто беше и плакатът на "Алиса" (бъртъновата версия), но нито е кичозен, нито грозен (като бъртъновия), само зашеметяващ.

  Така или иначе (явно) имам нужда от нещо качествено, с голям бюджет, да е американско и през последните 15-16 години само Пиксар доказаха, че могат да правят подобно нещо постоянно. Надеждите за Brave са големи.

  Отговор

 • Кишо
  2011-06-26 at 12:15

  И понеже не съм егоист: http://www.onanimation.com/2011/06/23/brave-chara

  Отговор

 • 2011-06-26 at 14:15

  @troubadour

  Перверзник! :) :)

  @Кишо

  Свалил съм си ги от няколко дни, но нещо не мога да стигна до тях. :)

  Отговор

 • 2011-06-26 at 15:09

  Мацката с дългата плитка е възбуждаща… Това филмче ще го гледам само на късна прожекция, то се е видяло.

  Отговор

 • 2011-06-27 at 02:00

  Утре ще ти пусна бабата, да видим какво ще кажеш за нея! :) :) :)

  Отговор

Коментирайте