Братя Коен

А всички си мислехме, че това е поредният слух, който самите Коен пускат, вероятно за да ни объркват и дразнят, гениалните му гадняри с гадняри. Но се оказва, че музикалният им проект, за който Джоел каза, че музиката ще е почти изцяло на живо и с един инструмент, наистина има шанс да се осъществи.

Според 24 Frames братята в момента работят по сценарий, вдъхновен от живота на Дейв ван Ронк, американски фолк певец и неофициален кръстник на музикалната сцена на Грийнуич Вилидж през 60-те, откъде тръгват музиканти като Боб Дилън, Джоуни Митчъл и много други. Гуру на по-младите певци, признат за енциклопедия за историята на блус и фолк музиката и разбира се, талантлив изпълнител, Ронк получава прякора „Кмета на улица МакДугъл”. Това е заглавието и на мемоара му (издаден посмъртно), от който братята Коен вероятно черпят вдъхновение.

Очевидно този все още неозаглавен биографично-музикален проект е същият, за който операторът Роджър Дийкинс разговаря с CHUD още през февруари. Тогава, на въпроса дали ще снима следващия филм на братята Коен дигитално, Дийкинс отговори по следния начин:

Интересен въпрос, защото те имат проект, който искат да изглежда като 16-милиметров документален филм. В стила на Рики Лийкок или Д.А. Пенебейкър. Така че не сме сигурни. Обсъждахме дали да го снимаме на лента, но другата възможност е да го снимаме дигитално и след това да го направим да изглежда като стар 16-милиметров филм. Не знам.”

Това е засега – няма повече подробности, вероятно защото самите те не са решили какви ще ги вършат. Но за нас подробностите – колкото и да сме любопитни и въпреки че държим винаги да ги отбелязваме – в крайна сметка нямат никакво значение. Става дума за Джоел и Итън Коен и това ни е предостатъчно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *