It’s alive! Нов „Франкенщайн” проект

от на 2011-06-24
 

Игор

Винаги една крачка след Дракула, Човека-вълк и Мумията, сега идва ред и на доктор Франкенщайн – и по-важното, на неговото чудовище – да се завърнат на големия екран. За злодеите на Брендън Фрейзър няма да си говорим, но никой не може да отрече, че напоследък вампирите и върколаците са толкова често срещани, че отдавна вече са досадни. А Франкенщайн май не сме го гледали от Де Ниро насам. Но за сметка на това сега има 4-5 потенциални заглавия, в които е главен герой, така че може да му излезе късмета.

Един от стотината проекта, които Гийермо дел Торо подготвя или планира, е екранизация на оригиналния роман на Мери Шели; Нийл Бъргър („Високо напрежение”) планира римейк на „Bride of Frankenstein” за „Universal”; Стюърт Бийти иска да режисира екранизация на комикса „I, Frankenstein” и „Summit” работят по екранизация на предстоящия роман и нещо като алтернативна история на Виктор Франкенщайн, „This Dark Endeavor”, със сценарист Джейкъб Естес и по-важното, режисьор Мат Рийвс. Не сме сигурни как точно се вмества този Франкенщайн тук, но той така или иначе не звучи особено вълнуващо в сравнения с горните имена.

Сега към всички тези потенциални чудовищни истории се присъединява нов проект – според Showblitz „20th Century Fox” са наели обещаващия сценарист Макс Ландис (син на режисьора Джон Ландис), за още една нова версия на класическата история. Явно „Fox” са доволни от работата на Ландис, който е написал сценария на предстоящия супергеройски „found-footage” филм „Chronicle”.

Според Vulture идеята е този „нов прочит” да разкаже познатата история през погледа на Игор (винаги сме си падали по Игор, че дори и по братовчед му Игор) и дори съобщават, че студиото е разговаряло с Рон Хауърд за режисурата. Но той отказал и сега „Fox” се надяват да убедят Пол Грийнграс или Дейвид Йейтс да поемат юздите. Дали има и капка истина в тези бръщолевения, скоро ще разберем. Малко се съмняваме, но определено ни звучи интересно.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте