Спилбърг събира звездни актьори за „Линкълн”

от на 2011-05-06
 

Спилбърг събира звезден актьорски състав за „Линкълн”

Каква изненада – Стивън Спилбърг е събрал изключителен екип актьори за следващия си филм, подготвяниятот години биографичен филм за Ейбрахам Линкълн. Кой да предположи?

Отдавна знаем най-важната подробност около проекта и, слава богу, тя не се е променила, а именно, че Даниел Дей-Луис ще изпълнява главната роля. Също така, знаехме и че във филма ще участва и Сали Фийлд, която ще видим като съпругата на Линкълн, Мери Тод Линкълн.

Ако смятате, че това е достатъчно звездно (а то е, че дори и божествено бихме казали, тъй като знаете, че Дей-Луис е личният ни бог), почакайте да чуете какво имат да кажат от THR. Според тях, към двамата големи актьори се присъединяват Томи Лий Джоунс, Джоузеф Гордън-Левит и още дузина не толкова известни, но не по-малко впечатляващи имена.

Томи Лий Джоунс и Джоузеф Гордън-Левит получават специално внимание, не само поради очевидната причина, но и защото техните роли се знаят. Първият ще видим като изключително влиятелния републиканец и конгресмен Тадеус Стивънс, а по-младият му колега ще изпълнява ролята на първородния син на Линкълн, бъдещия военен министър Робърт Тод Линкълн – единственият му наследник, който достига преклонна възраст.

Според официалното прес-съобщение, останалите сигурни – а те са големият Хал Холбрук, Джеймс Спейдър, Джон Хоукс, Тим Блейк Нелсън, Брус МакГил и Джоузеф Крос – ще играят „различни второстепенни филми”. И това не е всичко (обещахме ви дузина все пак), за участие се борят и Глория Рубен, Байрън Дженингс, Дейвид Костабайл, Дейкин Матюс, Джереми Стронг и Дейвид Варшофски, но не се знае дали ще видим всички на екран.

Ето и официалното съобщение с малко подробности около проекта:

Lincoln” e eкранизация по бестселъра на носителката на „Пулицър” Дорис Кърнс Гудуин „Team of Rivals”, сценарият е дело на Тони Къшнър (носител на „Пулицър” и  „Тони” и номиниран за „Оскар”). Продуценти ще са Катлийн Кенеди и Стивън Спилбърг. Филмът ще проследи политическия сблъсък между Линкълн и влиятелните мъже в кабинета му, края на робството в САЩ и края на Гражданската война.

Носителят на „Оскар” Томи Лий Джоунс ще играе Тадеус Стивънс, лидер на републиканците, влиятелен конгресмен от Пенсилвания и изключително важна фигура в законодателството финансирало Американската гражданска война.

Джоузеф Гордън-Левит, познат от ролите си в „Генезис”, „(500) Days of Summer” и предстоящия „The Dark Knight Rises” ще изпълнява ролята на Робърт Тод Линкълн, най-големият син на президента и единственият, която не умира изключително млад.

Останалите обявени актьори ще изпълняват различни второстепенни роли.

Снимките ще са тази есен във Вирджиния, а изключително несигурната засега премиерна дата е към края на 2012.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ivcho
  2011-05-06 at 20:57

  Ай стига бе.

  Нали скоро ще има филм за убиството му!!!

  И Спилбърг вече го е ударила творческата криза!!!

  Отговор

 • 2011-05-07 at 13:13

  Този филм го има като проект от 15 години сигурно. И това ще е филмЪТ за Линкълн. Не знам за какво говориш! Какви кризи, какви 5 лева? Виж какви хора са замесени! И за Линкълн са правени десетки филми и никога няма да спрат да правят още.

  Отговор

 • Ivcho
  2011-05-08 at 17:57

  Kали ще гледаме The Conspirator,пак за него става въпрос.

  Оставете го да почива в мир човека! :)

  Отговор

 • 2011-05-09 at 11:55

  Ivcho, няма как да го остажят на мира човека, просто защото освен че е бил изключителна личност, обстоятелствата около смъртта му са обвити в мистерия и е нормално хората да проявяват интерес.

  А, "The Conspirator" на който сме пускали трейлър, не е много-много за самия Линкълн, а за събитията след това. По-специално за делото срещу Мери Сърат.

  Отговор

Коментирайте