“Anonymous”

Както знаете, Роланд Емерих си е взел кратка почивка от мега-блокбастърите, в които разрушава света по всевъзможни начини и се е съсредоточил върху една малка и лична история (поне такива са очакванията, при все няколкото кадъра с прилична CG масовка от трейлъра) боравеща с идеята, че Уилям Шекспир не е истинският автор на пиесите, които смятаме за негови. Именно на това залага и първият плакат на филма, който можете да видите по-долу.

Неведнъж сме казвали, че не понасяме конспирации от какъвто и да е вид, в това число и тези за авторството на Шекспир (тези за Луната са ни най-противни), но въпреки това сме любопитни да видим како ще ни предложи Емерих този път.

Замислете се! Емерих и Шекспир в едно изречение, как да не се развълнува човек?

"Anonymous"

Ситуиран в политическата змийска яма, позната още като Англия по времето на Елизабет, „Anonymous” спекулира по темата, която вълнува академици и интелектуалци от Марк Твен и Чарлс Дикенс до Хенри Джеймс и Зигмунд Фройд, а именно кой е автор на пиесите, подписани с името Уилям Шекспир. „Anonymous” предлага възможен отговор, фокусирайки се върху времето, когато шпионските и политически интриги, забранените романси в кралския двор и схеми на алчни благородници, ламтящи за трона, са били разкривани на най-неочакваното място: Лондонския театър.

Режисьор е Роланд Емерих, а в ролите са Рис ИфансВанеса РедгрейвЕдуард ХогДейвид ТюлисДжоли Ричардсън и Рейф Спол.

Премиерата е на 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

  1. И на мен са ми противни конспирациите за луната. Никой не е ходил там, какво още го бистрят… 🙁

  2. Честно казано съм изненадан, че толкова ви харесва! 🙂 Аз по-скоро съм със смесени чувства. 🙂

    @HerMamut

    Защо само провокации? Кажи ми! 🙂 🙂 🙂

  3. А мен почнаха най-много да ме дразнят конспирациите за извънземните. Това сме го разисквали вече, но не се сдържах и все пак да се обадя! Колкото до плаката – току виж Емерих ви изненада. 😉

  4. Като изкаш да си хапнеш торта, не отиваш в месарницата. Затова и не очаквам от Емерих да направи нещо ала "Речта на краля". И това ми харесва – поне ще е нещо свежо. Иначе, и аз не съм фен на конспирациите, ама от тях могат да станат страшни филми 😛

  5. Според мен Емерих трябваше да се захване пак с някой филм за разрушение на света напримерно да се захване с Денят на независимостта 2,щото го бива в тоя жанр.

  6. @Тихомир (Tito)

    Знаеш ли от кога го чакам да ме изненада? Така ще си умра… в очакване! 🙂 🙂

    @Влади Неколов

    Страшни от типа "Шифърът на Леонардо"? 🙂 🙂 🙂

    Или страшни, като хубави? Kато "Capricorn One" например?

    @v1sk30

    Така е, бива го да руши!

  7. Кво значение има кой ги е писал тези неща.Дори и да не ги е писал Шекспир бил е достатъчно умен да си препише заслугата!!!

    За това заслужено сега се споменава неговото име а не на онзи който ги е писал,ако е вярно де! Спорът е излишен!!

    И за Луната да кажа,както каза HerMamut никой не е стъпвал там!!!

    Така че спорът наистина е излишен!!! 🙂 🙂 🙂

  8. Хаха, ще си намерите майстора вие 😀

    Дринов, как ме подсети за "Шифъра на Леонардо" – да гледам Том Ханкс и Иън Маккелън да спорят си беше One hell of an expirience за мен 😀 Иначе, не мога да не те попитам кой повече ти хареса от двамата като игра, а, а, а? 🙂

    Имах предвит type II, точно като Capricorn One – могат да се направят доста приятни филми от подобни изтрещяли истории и определено имам очаквания към Anonymous.

  9. @HerMamut

    Те и чалгаджиите са повече! 🙂

    @Влади Неколов

    За конкретния филм, не мога да кажа, кой е бил по-добър. Знам, че това бяха едни от слабите изпълнения и на двамата. А за "Anonymous", искам да го гледам, но имам нулеви очаквания. 🙂