Don’t Be Afraid of the Dark

26 август, когато е премиерната дата на продуцирания от Гийермо дел Торо „Don’t Be Afraid of the Dark”, е както се казва зад ъгъла, а всичко, което сме виждали от филма до момента са един тийзър трейлър (който дебютира преди близо година) и плакат, който се появи в началото на месеца. Всъщност имаше и един тийзър постер, ама него не го броим, нищо че беше готин.

Сега, благодарение на Yahoo, най-накрая можем да хвърлим свестен поглед над филма и да видим какво в действителност да очакваме от него. И честно казано, не е голяма изненада, че това, което виждаме ни допада доста.

http://www.youtube.com/watch?v=J3jfBoBEdig

– What are you?
– What are we? …Hungry!

Откакто като малки гледахме “Котешко око” („Cat Eye”) и сегментът „The General” с Дрю Баримор ни изкара ангелите, имаме страх от малки гадини и от тези изроди тук направо тръпки ни побиват.

Филмът изглежда прекрасно, което е потвърждение на добрите отзиви, които получава. Има атмосфера, изглежда като да няма много евтини стряскащи моменти от типа „Котка в килера”, има характерния за Дел Торо невероятен синтез между магически приказното и страшното и най-важното, създава усещането за страшен филм от онези, които помним от детството ни – подобно на това, което направи „The Hole 3D” на Джо Данте. Нямаме търпение да го гледаме.

А сега вижте и една идея по-късата английска версия на трейлъра представена от Empire.

Сали Хърст (Бейли Мадисън) е самотно, интровертно дете, което заминава за Род Айлънд, за да живее с баща си Алекс (Гай Пиърс) и новата му приятелка Ким (Кейти Холмс) в старо имение от XIX, което те реставрират. Докато изследва всички краища на имота малкото момиче открива скрито мазе, което е недокосвано след мистериозната смърт на строителя на именито преди един век. Когато Сали несъзнателно освобождава древна раса от обитаващи мрака същества, които искат да я завлекат в бездънните селения скрити под къщата, тя трябва да убеди Алекс и Ким, че заплахата е истинска, а не просто нейна измислица, преди злото таящо се в мрака да ги погълне всичките.

Режисьор на „Don’t Be Afraid of the Dark” е дебютантът Трой Никси, сценаристи са Матю Робинс („Мимикрия”, „Dragonslayer”) и Гийермо дел Торо („Хелбой”, „Лабиринтът на фавна”), които адаптират вече съществуващ телевизионен филм от 1973 година. В ролите ще видим Кейти ХолмсГай Пиърс и Бейли Мадисън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. @Silentium

    Дано!!! Зави си, колко дразнеща ще е Холмс. 🙂 🙂

    @Влади Неколов

    Твоя любим филм. 🙂 Едва ли ще са толкова близки, но има нещо подобно – атмосферата, момиченцето, приказните "змейове"… 🙂