"Conan the Barbarian”

След „пушечния” тийзър на „Conan the Barbarian”, който се появи в средата на март, и който, за съжаление, не съдържаше никакви истински кадри от филма, най-накрая идва ред и на първия кинотрейлър, който не само показва Конан в действие, но и доста добре представя цялостната атмосфера на филма, която без съмнение носи усещането за онзи тип героично фентъзи, каквото всички очакваме да видим.

Не можем да кажем, че абсолютно всичко ни харесва в този трейлър – някой кадри са ни прекалено Hallmark-ски, а в един-два момента „Matte painting”-а ни се струва не достатъчно добре изпипан – но като цяло сме доволни. Имаме екшън, имаме интересни герои, магия, чудовища, абе всичко е както си му е редът. Дори Момоа изглежда като да се справя с ролята.

Най-добър момент? Не сме сигурни, но това с Роуз МакГоуън и пясъчните… духове?… ни радва доста.

Калар Зим, стар приятел на Корин, бащата на Конан, пристига в Кимерия, за да търси помощ за откриването на „Изгубената кралица на Ахерон”. Когато Корин отказва, Калар и неговите наемници от Аквилония опожаряват селото и избиват всички освен Конан, който успява да избяга. Превърнат в изгнаник и крадец, Конан се скита надлъж и нашир, кроейки планове да получи възмездие за смъртта на баща си и на народа си.

Режисьор на филма е Маркус Ниспел, познат на българските зрители с римейките си на „Тексаско клане”,  „Петък 13-и” и по-близкия до темата, но уви доста тъпичък  „Предводителят”, в ролите са Джейсън Момоа като Конан, Стивън ЛангРон Пърлман,Рейчъл Никълс и Роуз МакГоуън.

Премиерата е на 19 август 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. "Дори Момоа изглежда като да се справя с ролята." – може пък да си прав(а) (подозирам нечия намеса в текста 😉 )… дълги коси, плочки – при всички случаи визията е по-добре от античния 'оригинал'. "Melinda, someone wants to kill me!" – те т'ва му бЕха 'сичките реплики на губернаторчето 😀 много лош спомен имам, но на този ще дам шанс – няма само мъжете да плакнат очи, хмм 😉

  2. Вярно, че "губернаторчето" не е най-добрия актьор на света, но си спомням как ме "омагьоса" първия Конан – като започнем от Базил Полидурис (Basil Poledouris) с неговата магнетична музика, която не съм спирал да си тананикам след като бях гледал филма (а тогава единственият начин да я чуеш беше в киносалона и мноооого исках да я имам), минем през Джеймс Ърл Джоунс (James Earl Jones) и стигнем до Арнолд. Дори историята много ми хареса (тогава, а и сега ако трябва да съм честен) с това как е малък и как постепенно става… Conan и … вие знаете за какво говоря.

    Е тази екранизация се надявам да не е като сериала с Ралф Мюлер (Ralf Moeller) и дано тези опасения за Hallmark-look-a-like се окажат само на база трейлър.

  3. Не очаквах да е толкова добре на трейлър. Определено имаше от всичко по-малко за една антична сага. Уви, само Конан е супер манекенски. Аман от метросексуални същества, по-гладки и приятелките си. Антипатичен ми е още от сега.

    Арнолд може да е дърво, но има епични роли, които ще си останат вечни. Изгради мултимилионна кариера с 2 реплики. Едната, от която на развален испански. Та "губернаторчето" очевдино не се късае от евтина ирония.

  4. @Къди

    Първо, този път не позна! И второ, как може да кажеш такова нещо за оригинала? Имаш нужда да го гледаш отново!!! Много добър филм е! Оливър Стоун, Джон Милиус, какво повече може да иска човек?

    А началото на филам е жестоко. Без никакъв говор, само уникалната музика на Поледурис и само кино! Никак, ама никак не си права!!!

    @Кишо

    I feel you, man!

    @Makedonski…

    Абсолютно съм съгласен! 🙂

  5. може биии – гледала съм го преди повече от 20 години, душа, споменът ми вероятно е "оцветен" от детско-момичешкия поглед… след този римейк може да се престраша (вярвам на преценката ти) … ама то е като "Свръхчудовище" с обратен знак – него не искам да го гледам, защото сигурно ще си разваля страхотното детско впечатление 😀

  6. Оригиналният "Конан" е епохален филм, породил множество имитации, доста от които, за съжаление, съм гледал.

  7. помня началото. благодаря за поздрава. ако се включа във "фенската" групичка – ще си кажа. засега пасувам…

  8. Дринов Благодаря за reminder-a! Бях забравил какъв поглед имше Де Лаурентис (Dino De Laurentiis)

  9. Аз лично съм по-заинтригуван от този трейлър, отколкото от излезлия наскоро трейлър за Immortals.

    Момоа все така не ми е особено симпатичен, но поне се надявам филмът да предложи доволно количество брутализъм, защото ми писна от изпълнения в стил "Крал Артур" и "Принцът на Персия", които са насочени към семейната публика и по този случай лишени от капка кръв, което е напълно неадекватно при представянето на такива светове и истории.

    Не казвам, че трябва да е като "Рамбо 4" или "Центурион" примерно, но поне да е по-адекватен от последните продукции на Брукхаймър. А и режсьорът е удачно подбран, за да го докара откъм сеч.

  10. В "Центурион" имаше съвсем малко сеч. Само при избиването на легиона. Вярно, много повече от колкото в "Орела" или тази смехория "Принца", но все пак…!

  11. Този епилирания до безобразие изобщо не ми прилича на варварин!!!

    В момента го гледам в един сериал Game of Thrones, там играе шефче на едни диваци!

    И външно е много по близо до варварин!!!

    Препоръчвам сериала! Книгите също са много добри!!

  12. @Ivcho

    А като заговори, не ти ли прилича на варварин? 🙂

    Запознати сме и с книгите и със сериала, макар и да не го гледам още. Чакам да се съберат епизоди. 🙂 🙂