Пол У. С. Андерсън и изригването на Везувий

Пол У. С. Андерсън ще режисира „disaster flick”. Get it? Get it? Да, след като направи всичко възможно да забравим, че той е режисьор на „Смъртоносен хоризонт” (незнайно защо смята, че 3D мускетари могат да му върнат уважението на феновете), Андерсън явно е решил да си признае точно колко го бива.

При това не става дума просто за поредната катастрофална история в стил „Денят след утре” например – не, тук говорим за „Pompeii”, изригването на Везувий и роб, който трябва да спаси близките си (официалният синопсис е по-долу, ако ви гони перверзно любопитство). Единственото извинение за цялата тази история е, че поне няма да избухва вулкан в Лос Анжелис, че и това го имаше преди години.

В „Pompeii” действието ще се развива 79 година пр. Хр. и се очаква снимките да започнат пролетта на 2012 по сценарий на Лий Батчлър и Джанет Скот („Батман завинаги”). Според слуховете „Constantin Film” ще финансират доста скъпичкия проект, „Summit” ще разпространяват в Щатите, а международен разпространител ще се търси на тазгодишния фестивал в Кан.

В края на лятото на 79 година (пр.Хр.) роб на корабен магнат си мечтае да откупи свободата си и да се ожени за дъщерята на господаря си. Но момичето вече е обещано на корумпиран римски сенатор, а самият роб ще бъде продаден на нов собственик. Точно тогава избухва Везувий и нашият герой се оказва на кораб пътуващ към Неапол, докато любимата му и най-добрият му приятел (и гладиатор) са останали в капана на Помпей. Огън и пепел унищожават целият град, но робът е твърдо решен да се върне и да спаси близките си.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Поне Роланд Емерих да беше режисьор… Той поне щеше да направи качествена тъпня…

  2. @HerMamut

    По карй сухото гори и мокрото. Всеки път като пускаш такива неща и системата ги разпознава като спам. Така съм я настроил, за да не ме псуваш на Скарлет! 🙂 🙂 🙂

    Ох, Скарлет! 🙂

    @Иван

    Много добре казано! 🙂