Фасбендър и синопсис за новия филм на Дани Бойл

от на 2011-05-08
 

Майкъл Фасбендър

Едва преди три дни научихме изненадващата новина, че Дани Бойл възнамерява да заснеме един бърз трилър преди да започне подготовката си по режисурата на Летните олимпийски игри през 2012. Предвид силно ограниченото време, с което разполага той, не е изненадващо, че в такъв кратък период от време вече имаме раздвижване около проекта, което се изразява в лека промяна на заглавието, кратък синопсис и вероятен изпълнител на главната роля в лицето на Майкъл Фасбендър.

Когато за първи път чухме за проекта (благодарение на Deadline), той бе озаглавен “Trance”, но сега от THR добавят един допълнителен “S” и твърдят, че заглавието всъщност е “Trances”. Не, че това е толкова важно, но никога не се знае (по някой път едно допълнително “S” as in the word “as” може да бъде от съществено значение), пък е и хубаво да се знаят тези работи. Също така, те разкриват, че всъщност “Trances” ще е римейк на едноименен британски телевизионен филм от 2003, дело на Джо Ахърн.

Ето и първия официален синопсис на филма:

Асистент в аукционна къща замисля обир, който трябва да изпълни заедно с група крадци, но след удар по главата се събужда с амнезия. Той е единственият, който знае местонахождението на картината и след многократни неуспешни опити да си спомни точното място, групата започва да го подозира в двойна игра и наема жена хипнотизатор, която да измъкне информацията от главата му.”

Ако в крайна сметка от THR се окажат прави, Майкъл Фасбендър ще изпълни ролята на лидера на бандата, който влиза в партньорство с асистента. Също така, това ще е поредният високопрофилен проект на актьора, който е доста горещо име в момента след участието му в “Гадни копилета” на Тарантино и предстоящите му появи в “X-Men: First Class” и “Prometheus” на Ридли Скот. И ако се чудите, какво му е толкова високопрофилното на това трилърче, имайте предвид, че все пак говорим за филм на Дани Бойл.

Както споменахме и миналия път, Бойл възнамерява да снима „Trances” този септември в Лондон, след което да го „постави на рафта” и да се съсредоточи върху Олимпийските игри. Веднага след това отново ще се заеме с него, като идеята е филмът да е по кината през март 2013.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Павлина
  2012-08-06 at 06:26

  Чудесна новина, но драскача ви е неграмотен. Това не е синопсис.

  Отговор

 • Spud
  2012-08-06 at 10:13

  Не знам само кой е неграмотен. ДраскачЪТ или коментаторът!!! И ми е интересно, ако това не е синопсис, какво е?

  Отговор

 • Ctrl+Alt+Del
  2012-08-06 at 12:39

  групата започва да го подозира в двойна игра и наема жена хипнотизатор, която да измъкне информацията от главата му.

  Ясно. После, естествено, в процеса на измъкване на информацията, тя открива какъв уникален, прекрасен и дълбоко емоциаонално раним човек е той, тя няма друг избор освен да се влюбви в него, после с помощта на истинската любов, тонове клишета и бла-бла откриват и картината и смисъла на живота, любовта и други драми.

  Отговор

 • V
  2012-08-06 at 20:07

  Даааа, защото Дани Бойл само това прави: „истинска любов, тонова клишета и бла-бла“, а героите му все едни раними…

  Отговор

 • Ctrl+Alt+Del
  2012-08-07 at 14:14

  Ти май не си гледал много филми. Щом жена е толкова основна част от плота, то нещата в 98% от случаите отиват към истинска любов, тонова клишета и бла-бла. А Дани Бойл, макар че е готин, има един от най-гнусните примери за подобен филм.

  Отговор

Коментирайте