Оливър Стоун е изключителен режисьор и сценарист, в това няма съмнение. И въпреки че не е от онези, броящи се на пръстите на едната ръка творци, при които празно няма, дори и най-големите хейтъри не могат да отрекат качествата на “JFK”, “Взвод”, “Среднощен експрес”, “Роден на 4-ти юли”, че дори и на “Родени убийци” и “Обратен завой”. Напоследък разбира се не му върви, но не сме се отказали съвсем – “Уолстрийт: Парите никога не спят” и “W.”, макари да не са шедьоври бяха приятни.

Предстоящият “Savages” пък се очертава като впечатляващ проект. Досега не сме ви го представяли – нещо все не ни оставаше време за него, пък и имаше прекалено много предположения и непотвърдени слухове – но сега ще наваксаме с една бърза “какво знаем досега” новина.

Savages” е екранизация по романа на Дон Уинслоу за двама приятели, които отглеждат марихуана и след като тяхна приятелка е отвлечена, са принудени да работят за мексикански наркокартел. Стоун е преработил сценария на Уинслоу (написан заедно с Шейн Салерно), а по-долу можете да прочетете официалния синопсис на книгата.

Явно името на Стоун все още има значение в Холивуд – сред актьорите в “Savages” са Тейлър Кич, Арън Джонсън, Салма Хайек, Блейк Лайвли, Бенисио дел Торо, Джон Траволта, Ума Търман и Емил Хърш. Последният току-що беше потвърден и все още не се знае нищо за ролята му, но основните герои са ясни – Кич е в ролята на бившия тюлен Чон, а Джонсън е доста добре подбран за Бен, гениален ботаник, който иска да спаси света. Лайвли, която незнайно защо започна да прави истинска кино-кариера, ще има шанс да покаже таланта си (чети: бюста си) като О – купонджийка и приятелка едновременно на Бен и Чон (надяваме се, че това не е единствената причина Стивън Кинг да сравни романа с “Бъч Касиди и Сънденс Кид”…).

Любимата ни Салма и Дел Торо ще играят нарко-трафиканти (лек расизъм, но поне не можем да се оплачем от сексизъм – тя ще е баш шефка!), Траволта ще е правителствен агент, а Ума ще видим като майката на Лайвли, което честно казано не ни радва. Вярно, че вече не е на 20, но никак не искаме Ума Търман да започва с второстепенни роли на “майката”. Другото ни оплакване е, че за ролята на О Стоун е обмислял Дженифър Лорънс (програмата й била прекалено натоварена) и Оливия Уайлд. Но вместо Уайлд взима Лайвли? Но кой ни пита нас…

“Бъдещето на отглеждащите марихуана в Лагуна Бийч Бен и Чон изглежда прекрасно, докато не получават заплашителен и-мейл от мексикански наркокартел. Към мейла е прикачена снимка на обезобразени трупове на други независими търговци. Посланието е ясно, но въпреки това Бен и Чон се опитват да запазят бизнеса си и в отговор картелът отвлича красивата приятелка на момчетата срещу откуп от 1 милион долара. Междувременно шефката на картела Елена има проблеми с конкуренцията, както и с някои от собствените си хора. Бен и Чон предлагат сделка, на която Елена не може да откаже, и така се стига до изпълнения насилен, но изключително задоволителен край на историята.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *