„Rise of the Planet of the Apes”

Преди няколко дни ви представихме не много качествената първа снимка на маймуна от предстоящата предистория на „Планетата на маймуните”  (чието официално заглавие бе променено от „Rise of the Apes” на дългото и тромаво „Rise of the Planet of the Apes”) и тогава споделихме, че сме впечатлени от това как изглежда тя. Но понеже кадърът е в супер близък план и в действителност не се вижда много-много от маймуната, бяхме понахранени от приятели, които ни се чудеха защо толкова ни харесва при положение, че нищо не се вижда.

А истината е, че ни хареса именно поради близкия план, защото дори от такова разстояние не бяхме способни да кажем дали това, което виждаме е истинска маймуна, CG или грим – разбира се, ние знаем, че бъдещите властелини на планетата ни за първи път в историята на франчайза ще бъдат пресъздадени изцяло чрез компютър – но въпросът е, че не си личи.

Всички обаче знаем, че истинският тест как ще изглеждат маймуните ще дойде, когато за първи път ги видим в действие. Е, сега, два дни преди излизането на официалния трейлър, от „Fox” ни дават възможност да видим именно това. Жалко само, че става въпрос за не много динамични кадри (по-скоро приличат на съвсем леко задвижени, статични картинки) при това с продължителност едва 4 секунди.

Трябва да признаем, че въпреки супер кратката продължителност на клипчето, ние отново сме впечатлени – цялостният реализъм постигнат от WETA и детайлите са на изключително високо ниво. Нямаме търпение да видими трейлъра.

Освен клипчето от „Fox” представиха и официалното лого на филма, вижте и него!

„Rise of the Planet of the Apes”

Джеймс Франко е в ролята на учен, който се опитва да намери лек за Алцхаймер, правейки експерименти върху животни. Един от тестовите му екземпляри обаче – шимпанзе на име Цезар – изненадващо проявява изключително висок интелект и Франко е принуден да го вземе у дома си, за да го предпази от останалите безскрупулни доктори, без дори да подозира, че ще участва в началото на края на човешкото господство над планетата.

Повече за филма може да откриете в новините ни до момента.

Премиерата е на 23 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Една от класическите фантастики, които така и не успя да ме зарази през годините. Почти безразлична ми е. Гледана единствено от „кумова срама“, че се пиша фен на жанра.

  2. @Ivcho

    Как отчаяна? Виж я само как гледа! Току що е видяла едно лайно на земята и сега замисля кого да уцели в сурата! 🙂 🙂

    @Dorrian Dante

    Съгласен! 🙂

    @Nostromo

    🙂 🙂 🙂 Кой ти ги дава? 🙂

    @MD…

    Е като малък не си ли бил фен на Урко? Или ти сега си малък? 😀

  3. Какви са тези "Виртуални рейнджъри"? Аз си спомням "Старком", "Буревестниците", както и едно "Приключения в космоса" където имаше един зелен идиот който набиваше само лазаня. 🙂

    Мишел Ваян го знам, но предпочитах "Мариян Първата" 🙂 🙂

  4. Досега зяпах "Live stream"-a на филма и имаше няколко приятни момента. Може да видите повторение тук.

    Има и снийк пийк на трейлъра, който дебютира утре.