Оптимус готова за битка

Честно казано, не знаем какво да напишем. Лудницата е пълна, но в интерес на истината не сме и очаквали друго. В две минути и половина получаваме тонове експлозии и разрушения, малко история и както изглежда, много рев и драма. С две думи, типичен „Трансформърс”. Този път обаче, мащабите са… десеторно по-големи и имаме чувството, че гледаме трейлър на филм за поредното извънземно нашествие. Всъщност то си е точно това де, но разбирате какво имаме предвид.

Но да не философстваме излишно, вижте трейлъра, той говори сам за себе си.

Съвсем определено имаме забележки към трейлъра, но от друга страна той успява да изпълни гийка в нас „ей до тука” с кеф и желание да се развихрим из Софето за малко, но качествени разрушения, така че си върши работата подобаващо. А това, че страшно ни се пригледа филмът, въобще не го броим.

Все пак сме длъжни да кажем, че не сме никак доволни от цялата работа около кацането ни на Луната, защото ни намирисва на нечовешки „ретконинг”. Но понеже гледаме, че Франсис Макдормънд стои зад цялата работа, склонни сме да простим едно-две неща.

И последно, като се замислим, въпреки дължината си, този трейлър ни прилича по-скоро на тийзър. Както вече споменахме имаме доста екшън и много малко история, затова се надяваме на поне още един дълъг трейлър, който в малко по-спокоен стил да ни убеди, че  във филма ще има поне някакъв намек за история, а няма да е „Трансформърс: Отмъщението“, „all over again“.

Ето и доста краткия официален синопсис:

Когато мистериозно събитие от миналото на Земята избухва в наши дни, то заплашва да доведе до толкова голяма война, че дори и Трансформърсите не биха могли да ни спасят.

Разбира се, режисьор на „Transformers: The Dark of the Moon” е Майкъл Бей, а в ролите са Шая Лебоф, Джон Туртуро, Джош Дюмел, Тайрийз Гибсън, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Патрик Демпси, Кевин Дън, Джули Уайт, Алън Тюдик, Кен Джонг, Джон Малкович и Франсис Макдормънд. Както и гласовете на Хюго Уивинг, Питър Кълън и Ленард Нимой.

Премиерата на филма е 1 юли 2011 в 3D киносалоните близо до вас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

33 Comments

  1. Хареса ми трейлъра.

    И най-много ми хареса че най-накрая видях Франсис Макдорманд. Нищо против роботите, но тях хората ги знаят как изглеждат. Очаквах да видя още Малкович и Демпси, но както и да е, трейлъра си свърши работата – надъхва, но без да разкрива много. Но пък за човек като мен, който харесва първите два филма, много надъхване не трябва. Знам какво да очаквам от тази поредица и знам, че няма да остана разочарован от третата част.

    Относно историята – няма какво да се залъгваме. Никой нормално мислещ човек не ходи на подобен род филм заради 'историята'. Това е все едно човек да иде на Последния ергенски запой и да каже, че го гледа заради вътрешните терзания и драми на Зак Галифанакис.

    Затова при вен е много лесно – ако искам история и вътрешни терзания, отивам да гледам Капоти (който е великолепен филм, между другото). А ако искам напрегнат сай-фай екшън с лафове, бързо действие, забавни герои и изобилие от визуални ефекти, отивам да гледам Трансформърс.

  2. Прав си за това, че ако ти се гледа история отиваш да гледаш "Капоти" или "Черен лебед", а ако искаш разтуха гледаш "Трансформърс". Но нищо не пречи и докато се забавляваш да има поне нещичко, да кажем подобно на първия филм, а да не е само трещене, като втория.

    Франсис Макдормънд е уникална! 🙂

  3. За втория филм, Бей даде на феновете това което те се оплакваха че не е било достатъчно в първия филм – масиран роботски екшън. Даде им това в изобилие……….но пък тогава филмовите критици рипнаха че нямало история, а само безкраен екшън.

    Еми съжалявам, но то не може да се угоди ни на едните, ни на другите. Все ще се намери някой който ще остане недоволен от нещо. Така че, mark my words Дринов, третия филм отново ще бъде критикуван че няма история, а разчита най-вече на екшъна. Неминуемо е. Критиците и винаги нарвните и ядосани западни блогъри отново ще оплюят филма. Това си се очаква.

    Обаче в крайна светка, присъдата ще я обявим ние, публиката……чрез портфейлите си : )

  4. Аз никога не съм подхождал като критик към втория филм. Това което знам е, че след първия филм като припалих Вектрата, щях да излетя, така се бях надъхал. Идваше ми да газя наред. А след втория бях просто.. Meh! Просо не успя да ме изпълни. Искам третия да бъде като първия!

  5. Изглежда добре!!!

    От сега виждам 100 милиона за първата седмица!

    Освен пиратите не виждам друг филм който да го бие това лято!

    Дринов,викаш да и дам шанс на тази.Не мога бе човек,след всеки клип или снимка все по грозна ми се струва!

    Кадрите от луната са смешни!Онези си ходят все едно са на разходка в парка!!Американски глупости!!!!

    Оптимус какво им казва,че са ги излъгали за нещо!Историята ще боза!!

    Някой да ми каже какъв беше онзи октопод накрая. 🙂 🙂 🙂

  6. Меган я няма, сори. Може би за Трансформърс 6 ще я привикат : )

    А за по-горния ти коментар не знам какво да кажа – уж те кефят нещата, а в същото време са американски глупости, бози и тем подобни. На теб харесва ли ти тази поредица или не?

    Питам от любопитство….

  7. Иии… супер, че я няма Лисицата.

    А тоя трейлър, въпреки дропа на поредицата… все пак ме изкуши да го гледам 😀

    Мощност, мда… лятото е да… бичи яко саунда и да си убиеш очите в цялата тая динамика, хахаха 🙂

  8. Мандибулата ми се отдели на значително разстояние…хох, добро, много добро изпълнение. И двата филма ми харесаха, със същото нетърпение чакам и 3. Само да не беше това малоумно 3д, дето разваля ефектите и усещането.

  9. ^^^^ Съгласен. И аз не съм голям почитател на 3D-то. Лошото е че в България филма няма да го дават в обикновени кина, а само в триизмерни.

    Между другото, Дринов ти имаш връзки – как ще бъде официалното BG заглавие на филма: "Трансформърс 3" или "Трансформърс: Тъмната страна на Луната"?

    Ако имаш някакво инфо, сподели : )

  10. "Трансформърс" е далеч от сай-фай.

    Иначе чакам филма с голям интерес и очаквания. Очаквания свързани с "Трансформърс" . 🙂

  11. @Ivcho

    100 милиона за първата седмица? Че той ако не направи толкова за 3 дни ще е провал! 🙂

    @Veso

    Ще попитам за заглавието!

    @Кристиан Валентинов

    Ако не е фантастика какво е? Уестърн?

    @legrandelf

    Пази ги тези очи бе, ще ти трябват! 🙂 🙂

    @Makedonski…

    Много искам да видя как ще изглежда на 3D. От чисто любопитство. Kaто знам как снима Бей, очаквам да и хвръкне главата. 🙂

  12. @Дринов, аз говорих попринцип за 3д-то, че е съкс. Да, тук ще е в най-чистата му форма, Бей не е лейм ще извлече максималното от тази технология. За съжаление това е що-годе приемливото, и доста рядко изпълнение.

    Повечето т.нар. 3д всички знаем, че е една бутафория, дето иска да ти земе 3 лева отгоре. "Сблъсъкът на Титаните" е последния фарс, за който се сещам сега. Рендват 3 летящи стрели/патрони и толкова. Аре, моля ти се.

    Като сложа тия ми ти цаки, започвам да слушам, без да си правя трудът да чете буквичките…така само се напрягам, та после да не гледам като Пришълецо.

  13. Според мен трябваше първа и втора част да разкрият истината за трансформърите и третата да бъде МЕЛЕ!Междудругото наистина и на мен ми заприлича на alien invasion с тия летящи бръмбъри или кви бяха там.

  14. Не, това е първия път в който го казва.

    Според слуховете, тази сцена е в самия край на филма, когато Прайм и компания са принудени да напуснат Земята.

  15. @Makedonski…

    Разбирам те!

    Като спомена "Пришълеца", нали знаеш, че и той ще е в 3D? 🙂

    В края на филма Прайм и компания ще си замината, само за да се завърнат няколко години по-късно, за римейка, прикуъла, сикуъла, рибута или каквото там си изберат да правят от "Paramount". 🙂

  16. @Дринов, и аз те разбирам, но Пришълецът си е Пришълецът. За него мога да правя компромиси, защото е най-легендарното чудовище в Холивуд и като малък пълних гащите от страх. Много ми стана болно от гаврата Реквием…2 мозъка рядко мислят по-добре от един. Тия братчетата го доказаха.

    Абе, що не направите 3/4 банерчета на сайта? Отдавна се каня да питам.

  17. В края на филма Прайм и компания ще си замината, само за да се завърнат няколко години по-късно, за римейка, прикуъла, сикуъла, рибута или каквото там си изберат да правят от “Paramount

    –––––––––––

    Мдаа, това ще стане. Неизбежно е. Нещо носи ли яко кинти ще го доят докато не изсъхне като камък.

    А от Уорнър са още по-бързи. Нолан горкия още не е започнал да снима The Dark Knight Rises и те вече заявиха че веднага след това ще правят не продължение, а директен рибуут.

    Безмилостен бизнес е това……

  18. @Makedonski…

    Три четвърти или три, четри банерчета, че не разбрах. 🙂 Всичко ще направим!

    @MCFOXXX

    🙂 🙂

    @Veso

    Така е. Какво да се прави. Хората искат да печелят, кои сме ния, че да ги съдим? Аз бих направил същото!

  19. @Drinov, ми 3, 4 банерчета, които да са с 3/4-върти големина, дето да се сложат на 3/4 блога/сайта, които да ви докарат 3/4 заблудена кинофена, дето да напишат 3/4 коментара, които ще си четат само те. 🙂

    Надявам се така да е по-лесно за разбиране.

  20. @Veso

    Харесвам поредицата!

    Написах американски глупости за кадрите от луната.

    Прав си,време за малко почивка!!!

    Обаче ако Меган пак я няма изобщо да не правят нови филми!!!! 🙂 🙂 🙂

  21. Ivcho,

    Да си призная и мен ме беше малко яд че Мегън отпадна. Но все пак това не е първия път в който актриса от популярен франчайз е заменена – най-известния пример за това са последните два филма за Батман – Кейти Холмс беше заменена от Маги Джиленхол. Аз определено не останах доволен от това, защото Кейти беше много добра в "Началото", а Джиленхол, която също харесвам, просто не се вписваше в 'Черния рицар'. Това, разбира се, е само моето мнение.

    За разлика от Батман, където става дума за една героиня, в Трансформърс Мегън не е "заменена", просто защото става дума за две различни героини. Роузи е в ролята на Карли, която според оригиналните комикси е бъдещата съпруга на Сам. Героинята на Мегън Фокс най-вероятно ще бъде убита или нещо от този род…

  22. В общи линии,каквото и да е,ще има много робо-тупалки,страхотен екшън,разрушения и спукани тъпанчета. Там съм! 🙂

  23. @Кристиан Валентинов

    То отдавна е проблем това с научната. Затова сега се използва "Speculative fiction", a не "Science fiction". 🙂 Но както както и да му казваме и аз съм там. 🙂

  24. @Дринов

    С големи пуканки! 😀 Просто малко ме дразни как на всичко се лепва Sci-Fi,но това ще е без значение на 1.07! 😀

  25. Да,може да се каже,че ми е любимият жанр.

    Не си губя съня,но на моменти малко ме човърка,като видя нещо такова. 😀

  26. Че ще е яко пиротехническа оргия, ясно – ще се гледа и ще се ахка и охка от кеф. Обаче мама му стара – ОТКЪДЕ Я ИЗВАДИХА ТАЯ НАДУВАЕМА КУКЛА ЗА ГЛАВНА ГЕРОИНЯ? Не, сериозно, тая мома има толкова евтинджос излъчване на порно звезда, че няма накъде просто… ОК, всички обичаме да гледаме яки мадами, ама това е просто бутафорно. Не че как ви Мегън беше цвете за мирисане откъм актьорско майсторство, но поне имаше някакво излъчване… А тази Рози просто ме напушва на смях с елементи на отврарсъс силиконовите си джуки и впити скули.Даааа, точно както се преобъщат червата на всеки нормален човек като види наживо някоя "звезда" от Планета ТВ.

  27. А-ха-ха-ха!

    Недей така, какво им е на излъчването на порно актрисите?!

    Аз не мога да кажа, че ми харесва, но все пак тя е една от най-известните модели в момента, така че, все трябва да има някакво излъчване, не съм ли прав?