Вижте началото на „Source Code” & „The Divide”

от на 2011-03-15
 

„The Divide” и „Source Code”

„Source Code“ („Първичен код”) на Дънкан Джоунс („Луна”) и „The Divide” на Ксавие Жен („Hitman”, „Граници”) са сред най-чаканите от нас филми за годината и честно казано фактът, че доста хора вече имаха шанс да ги изгледат на фестивала SXSW леко ни изнервя. Слава богу, поне за „Source Code” знаем със сигурност, че ще се появи у нас, при това съвсем скоро.

Докато чакаме това да се случи, получаваме шанс да видим първите няколко минути и от двата филма, дето се вика за допълнително надъхване.

„Source Code” („Първичен код”)

Ако за момент приемем, че не знаем абсолютно нищо за този филм и трябва да разчитаме само на рекламите да запалят любопитството ни, определено можем да кажем, че този откъс върши далеч по-добра работа, ако не от първия трейлър, то със сигурност от втория.

(Чрез Yahoo!)

Когато капитан Колтър Стивънс (Джейк Джиленхол) се събужда в тялото на непознат мъж, той открива, че е част от правителствен експеримент наречен „Първичен код” – програма, която позволява съзнанието му да бъде прехвърлено в тялото на друг човек в последните 8 минути от живота му, а целта е да открие бомбен атентатор на борда на чикагски влак. Изправен пред вероятността от втора, много по-голяма терористична цел в центъра на Чикаго, Колтър преживява инцидента отново и отново, всеки път събирайки нови улики, които го приближават до бомбаджията и възможността да предотврати следващата атака.

Режисьор на филма е Дънкан Джоунс („Луна”), а в ролите ще видим Джейк Джиленхол, Мишел Монахан, Вера Фармига, Джефри Райт.

Българската премиера е на 8 април.

„The Divide”

Общо взето, представеното от Twitch начало на „The Divide” се различава съвсем малко от ранния тийзър на филма, който видяхме през май миналата година и поради тази причина – въпреки доста якия момент, в който виждаме ракетите да се отразяват в очите на главната героиня и след това приятните сцени на разрушения – когато за първи път видяхме откъса преди няколко дни решихме да не го пускаме.

Вчера обаче прочетохме супер-положителното ревю на „Quiet Earth” и бяхме толкова въодушевени, че просто нямаше как да не ви го представим сега, още повече, че ни се върза доста добре с горния филм.

Историята проследява няколко човека, които се скриват в мазето на нюйоркска жилищна сграда, изоставяйки доста хора след себе си, след като експлозия унищожава целия град. Скоро обаче, те се изправят пред нова опасност в лицето на екипирана със специални костюми и оръжия група – чиито мотиви не са известни – която се опитва да превземе скривалището им.

Филмът е с участието на големия Майкъл Бийн, Майло Вентимиля, Лорън Джърман, Розана Аркет и Майкъл Еклънд.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-03-15 at 20:21

  Дринка, не знам за теб, но усещам, че Дънкан Джоунс ще ми стане кумир до живот. Настръхнаха ми космите на ръцете, егати!!!

  Отговор

 • MadMax
  2011-03-15 at 20:35

  Хей, този Дънкан Джоунс наистина впечатлява до този момент … чак сега успях да видя че е човекът режисирал "Moon", който гледах наскоро и много ми хареса …. а "Source Code" e едва вторият му филм и от видяното от откъса изглежда интригуващо …. пича има афинитет към фантастиката, което бурно адмирирам :)

  Отговор

 • MadMax
  2011-03-15 at 20:45

  хахах на всичкото отгоре тоя пич е син на Дейвид Бауи !!!!! :)

  Отговор

 • 2011-03-15 at 21:39

  @Nostromo

  На мен ми е кумир, няма да ми става тепърва. :) Чел съм му интервюта и много ми харесва как говори за старите фантастични класики и уважението което изпитва към майсторите на жанра. Не е някакво самовлюбено лайно. :)

  @MadMax

  Не веднъж сме споменавали, кръвта вода не става. Човека обаче се представя Джоунс, а не Бауи. Няма нужда името му да му отваря врати, достатъчно талантлив си е.

  Четох няколко ревюта на филма, които не бяха особено фаворизиращи, но все пак отбелязваха, че е по-добър от повечето студийни напъни последните години. Аз съм сигурен, че на мен ще ми хареса. :)

  Отговор

Коментирайте