La casa muda

Неведнъж сме споменавали любовта си към дългите кадри и неслучайно уругвайският хорър на Густаво Ернандес „La casa muda” („The Slient House”), с чиито тийзър сме ви запознавали тук, е филм, към който проявяваме сериозен интерес.

Той е създаден по истински случай и в реално време разказва историята на баща и дъщеря, които са наети да реставрират стара вила в уругвайска провинция. Техните планове са да прекарат нощта в къщата и да започнат работа на сутринта, но тогава дъщерята започва да чува странни шумове, които отприщват свръхестествен ужас.

Сега от Slashfilm представиха и пълния трейлър, който, както те самите ни уверяват, тъй като са имали щастието да гледат филма (американският му римейк също – нали не сте се съмнявали, че ще има такова нещо?), дава доста добра представа за атмосферата на филма, как е заснет и как е решена цялостната светлинна драматургия.

(чрез Trailer Addict)

Премиерата на филма във Великобритания е през април. За Америка все още няма дата, а за у нас няма и да има!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Да, но в един кадър! 🙂 Много ми се гледа. Обожавам такива филми. Пък и е уругвайски, а не американски, може да са измислили нещо интересно.