„[REC] Genesis”

Както може би знаете, испанското дуо Пако Плаза и Жауме Балагеро, които се прочуха със стряскащия „риалити” хорър „[REC]” и неговото продължение „[REC]2” се завръщат към създадената от тях вселена с цели две нови заглавия, „[REC] Genesis” и „[REC] Apocalypse”, които ще служат съответно като предистория и финал на тематичната арка, започната в първия филм.

Преди време ви представихме първите тийзър плакати на двата филма, а сега от Twitch дебютираха още един постер, този път само на „[REC] Genesis” и трябва да признаем, че ни допада адски много. От друга страна обаче, сме малко разочаровани, защото вече сме виждали плакати и се надявахме следващия път, когато пишем за филма да бъде, ако не за трейлъра, то поне за някакви снимки.

Но нищо, сигурни сме, че и това време ще дойде, а дотогава имаме този прекрасен плакат, на който да се любуваме.

„[REC] Genesis”

Вече имаме и нещо като официален синопсис:

Действието на „[REC] Genesis” обхваща събитията от първите два филма, но след чувството на клаустрофобия създадено от тях, сега то се развива на километри от оригиналното място, отчасти посред бял ден, което придава на филма едно ново, свежо, но и леко обезпокоително измерение. Инфекцията е на свобода. В един изненадващ обрат, обединяващ историите на първите два филма, тази трета част от сагата служи и като декодер, разкриващ информация, скрита в тях и оставящ вратата отворена за последната част на серията „[REC] Apocalypse”.

Към това Пако Плаза добавя: „Главните герои са Диего Мартин и Летисиа Долера. Има сватба, предистория е и не всичко, което виждаме ще бъде субективно и записано с камера.”

За разлика от предишните два пъти, когато Плаза и Балагеро режисираха заедно, сега те подхождат отделно. Плаза поема „[REC] Genesis”, а Балагеро „[REC] Apocalypse”. Предварителните премиерни дати са пролетта на 2011 за „Genesis” и 2012 за „Apocalypse”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *