Бролин и Бъртън екранизират "Парижката Света Богородица"

Честно казано „Парижката Света Богородица” не ни е най-любимото произведение на света, но като че ли романът на Виктор Юго все още няма наистина качествена екранизация, въпреки че е бил адаптиран безброй пъти в най-различни варианти. Въобще няма да си говорим за анимацията на „Disney” – оригиналната история просто няма как да бъде подходяща за хрупащи пуканки дечица.

Не, че сме чакали със затаен дъх, но все пак новината, че Джош Бролин и Тим Бъртън подготвят нова екранизация, доста ни радва – основно, защото сме фенове и на двамата. Всъщност, според THR, Бролин е основната движеща сила зад проекта и въпреки че Бъртън се интересува от възможността да режисира, все още не е потвърдил официално.

Според слуховете решението на Бъртън зависи от това дали сценаристите Кирън и Мишел Мълрони („Шерлок Холмс”) ще успеят да го впечатлят с достатъчно интересна адаптация. Засега е рано да се спекулира – двамата се справиха доста добре с детектива на сър Артър Конан Дойл, но Бъртън вероятно има доста високи изисквания. Междувременно Бролин подготвя проекта като продуцент и се надява да изиграе и главната роля. Тук ще ви спестим обясненията за ролята и сюжета, но имайте предвид, че ако си спомняте само гореспоменатата анимация на „Disney”, нямате ни най-малка представа какво всъщност се случва в „Парижката Света Богородица”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Освен на Дисни "версията" съм гледал (само) това:

    "The Hunchback", където Ричард Харис беше як, както и Гърбушкото. Феб беше пълен шит, а (х)Есмералда… е, младата Хайек си е пичка на пичудесата 🙂

  2. Бъртън се скапва все повече и повече. От "Планетата на маймуните" насам снима предимно занаятчийски и поръчкови пуканки, без грам оригиналност и макар "Dark Shadows" да е интересен проект, настоящата новина пак ме направи песимист. Жалко, 'щото иначе е великолепен режисьор.

  3. Аз доста трудно оцелявам в атмосфера, наситена с някой Бъртанов филм и Дани Елфман. Но пък Big fish ми беше харесал доста, доколкото помня 🙂

  4. Абе това си е по-скоро проект на Джош Бролин. Съмнявам се, че в крайна сметка Бъртън ще се навие да режисира. Предполагам, че може да остане само продуцент.

    Иначе съм разочарован само от "Маймуните" и "Алиса". Но "Алиса" не съм го гледал втори път, а той ми е важен за формирането на окончателно мнение. 🙂

  5. И аз съм на мнение, че Бъртън е зациклил напоследък, но ми се струва, че ако се захване с това, може да излезе нещо. Поне визуално. Не се сещам за друг, дето готиката толкова да му се отдава.