Джош Бролин и Тим Бъртън екранизират Виктор Юго

от на 2011-03-02
 

Бролин и Бъртън екранизират "Парижката Света Богородица"

Честно казано „Парижката Света Богородица” не ни е най-любимото произведение на света, но като че ли романът на Виктор Юго все още няма наистина качествена екранизация, въпреки че е бил адаптиран безброй пъти в най-различни варианти. Въобще няма да си говорим за анимацията на „Disney” – оригиналната история просто няма как да бъде подходяща за хрупащи пуканки дечица.

Не, че сме чакали със затаен дъх, но все пак новината, че Джош Бролин и Тим Бъртън подготвят нова екранизация, доста ни радва – основно, защото сме фенове и на двамата. Всъщност, според THR, Бролин е основната движеща сила зад проекта и въпреки че Бъртън се интересува от възможността да режисира, все още не е потвърдил официално.

Според слуховете решението на Бъртън зависи от това дали сценаристите Кирън и Мишел Мълрони („Шерлок Холмс”) ще успеят да го впечатлят с достатъчно интересна адаптация. Засега е рано да се спекулира – двамата се справиха доста добре с детектива на сър Артър Конан Дойл, но Бъртън вероятно има доста високи изисквания. Междувременно Бролин подготвя проекта като продуцент и се надява да изиграе и главната роля. Тук ще ви спестим обясненията за ролята и сюжета, но имайте предвид, че ако си спомняте само гореспоменатата анимация на „Disney”, нямате ни най-малка представа какво всъщност се случва в „Парижката Света Богородица”.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-03-02 at 12:36

  "Пришката на Света Богородица"

  :)

  Отговор

 • 2011-03-02 at 12:39

  А-ха-ха-ха-а! Ще ме скапеш! :)

  Отговор

 • 2011-03-02 at 12:49

  Освен на Дисни "версията" съм гледал (само) това:

  "The Hunchback", където Ричард Харис беше як, както и Гърбушкото. Феб беше пълен шит, а (х)Есмералда… е, младата Хайек си е пичка на пичудесата :)

  Отговор

 • 2011-03-02 at 13:12

  Бъртън се скапва все повече и повече. От "Планетата на маймуните" насам снима предимно занаятчийски и поръчкови пуканки, без грам оригиналност и макар "Dark Shadows" да е интересен проект, настоящата новина пак ме направи песимист. Жалко, 'щото иначе е великолепен режисьор.

  Отговор

 • 2011-03-02 at 13:17

  Хм, аз пък останах много доволен от пайовете в бръснарницата на Флийт стрийт.

  :)

  Отговор

 • 2011-03-02 at 13:30

  За мен "Суини Тод" беше доста разочароващ, но е цвете в сравнение с "Алиса".

  Отговор

 • 2011-03-02 at 16:06

  Аз доста трудно оцелявам в атмосфера, наситена с някой Бъртанов филм и Дани Елфман. Но пък Big fish ми беше харесал доста, доколкото помня :)

  Отговор

 • 2011-03-02 at 18:50

  Абе това си е по-скоро проект на Джош Бролин. Съмнявам се, че в крайна сметка Бъртън ще се навие да режисира. Предполагам, че може да остане само продуцент.

  Иначе съм разочарован само от "Маймуните" и "Алиса". Но "Алиса" не съм го гледал втори път, а той ми е важен за формирането на окончателно мнение. :)

  Отговор

 • break
  2011-03-02 at 22:33

  И аз съм на мнение, че Бъртън е зациклил напоследък, но ми се струва, че ако се захване с това, може да излезе нещо. Поне визуално. Не се сещам за друг, дето готиката толкова да му се отдава.

  Отговор

 • 2011-03-03 at 00:01

  Точно така, In Goth we Trust! :)

  Отговор

Коментирайте