Urban Explorer

Преди известно време гледахме един прекрасен документален филм на американската документалистка Мелъди Гилбърт„Градски изследователи: B тъмнината” („Urban Explorers: Into The Darkness”), който ни върна в онова загубено време от детството, когато с приятелите обожавахме да се завираме в изоставени сгради, мазета, строежи и канали. Честно да ви кажем, от тогава сме доста запалени и изгледахме няколко наистина приятни филмчета по темата. Досега обаче не бяхме попадали на игрален филм.

Urban Explorer” разказва за група градски изследователи, която остава в капан дълбоко под Берлин. Комай не е изненада, че филмът е хорър трилър – все пак, въпреки че има няколко смахнати двойки, които разнообразяват любовния си живот, спускайки се в забравени от бога места, едва ли това е обстановка, подходяща за някоя романтична комедия.

Лично ние сме прилично доволни от това, което виждаме, а и както вече споменахме, темата доста ни радва.

Нетърпеливи да изследват мистериозния скрит свят под Берлин, международна група от четирима градски изследователи наема местен екскурзовод, Крис, който да ги преведе през лабиринта от тунели под града. Когато техният водач пада лошо, две от момичетата в групата трескаво тръгват да търсят помощ, докато младият Денис остава. Скоро от нищото се появява Армин, бивш източногермански граничен охранител и от чисто отчаяние Денис му позволява да ги изведе вън от опасност. Това е моментът, в който Денис осъзнава, че току-що е направил най-голямата грешка в живота си!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Рейтингът на това нещо е достатъчно сериозно предупреждение да не припарваме до филма 🙂