Бари Левинсън

Преди време ви съобщихме за фантастичния еко-хорър на Бари Левинсън, озаглавен „The Bay”, който е продуциран от екипа на „Paranormal Activity” (продуцентите Джейсън Блум и Стивън Шнайдър, както и режисьора Орен Пели) и за който знаехме, че с помощта на клипове от мобилни телефони, обаждания в полицията и други подобни средства, ще бъде изградена картина на хаоса, настъпил в малко американско градче, след избухването на глобална епидемия.

Сега от STYD представят и официалния синопсис:

Красивото морско градче Чесапийк Бей винаги е разчитало на водата, от която всички жители изкарват прехраната си. Когато двама изследователи биолози от Франция откриват изключително високи нива на токсичност във водата, те правят опит да предупредят кмета, но той отказва да предприеме нещо, за да не създава паника в изрядното си градче. В резултат се отприщва смъртоносна чума, която превръща хората в Чесапийк Бей в приемници на мутирал паразит, който поема контрол над съзнанието им и съответно над телата им. Брутален и опустошителен „creature feature” за XXI век, „The Bay” е хроника на потапянето на един малък град в абсолютен ужас.

Звучи като доста интересно ретро хорърче, което обаче, ще бъде разказано със споменатите по-горе съвременни похвати. Не е като да не сме гледали такива филми, но смятаме, че с Бари Левинсън начело – той е отличен режисьор (преструваме се, че „Сфера” никога не се е случвал) – има шанс да се получи нещо наистина добро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *