Battle Angel

“Battle Angel” съществува като проект, ако не преди „Аватар” то поне от същия период, което е има-няма 12 години и силно се надявахме това да бъде следващият филм на Джеймс Камерън. Даже преди близо година си позволихме леки надежди, когато ви представихме няколкото подхвърлени от Камерън трошички по този повод. Наскоро обаче, те бяха попарени от официалното съобщение, че следващият му ангажимент ще бъде заснемането на цели две продължения на мега блокбастъра „Аватар”.

Сега, на една от пресконференциите за предстоящия „Sanctum” (който ако отидете да гледате „Пираня 3D”, може и да видим у нас), Collider са имали възможност да зададат на Камерън няколко въпроса за филма и ето какво отговаря той.

Очевидно ще съм доста зает през следващите пет години и обмислях дали да не дам този проект на някой друг режисьор. И тогава си помислих „Не, прекалено много го обичам”… Това е толкова богат свят. Това, което ще направя, е да взема гръбнака на историята и елементи от първите четири части. Част от първата и втората, и Motorball (измислен спорт в мангата) от третата и четвъртата.”

Както се вика, те това е! Ще трябва да почакаме пет годинки и ако не развива нещата паралелно, сигурно поне още две, докато видим филма – ако въобще го видим, тъй като знаем, че Камерън има и други известни проекти като “The Dive” и “Project 880”.

Единственият светъл лъч в очертаващия се времеви план е от едно негово старо интервю, където казва: „Не сме далеч. Имаме много добър сценарий и сме направили много от дизайна на продукцията, равняващ се на година работа, сглобили сме и арт филмче, което показва основната арка на филмовата история.”

Поне за утеха ще си имаме цели два нови „Аватара”, които ако Камерън изпълни и половината от обещаното, ще радват доволно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Беше, но на три места четох да говорят за него като нещо ново. Знам ли вече с тези кодирани имена и фалшиви заглавия. 🙂