Гийермо дел Торо вдъхва живот на Пинокио

от на 2011-02-20
 

Pinocchio

Отдавна не сме чували нищо за „Pinocchio” на Гийермо дел Торо – съвместен проект с „The Jim Henson Company” (и „Pathe”), който гениалният режисьор обяви през 2008 – но сега най-накрая продукцията започва и то доста обещаващо. Deadline представят няколко кадъра и те са интересна комбинация от неповторимия стил на Дел Торо и илюстрациите на Крис Гримли, които режисира заедно с Марк Густафсон.

Ето какво казва самият Дел Торо за проекта, който изглежда страшничко, но е насочен към деца на 10 или повече години: „Във всяка приказка или история за деца трябва да има нещо мрачно – нещо, което братя Грим, Ханс Кристиан Андерсън и Уолт Дисни са знаели много добре. Често казваме, че нещо е в стила на „Disney”, но повечето хора са забравили колко страшни са най-добрите им  анимации. Включително и децата в „Пинокио”, които се превръщат в магарета. Ние искаме да представим един „Пинокио”, който е по-близо до написаното от Колоди. По-сюрреалистичен  и малко по-мрачен от тези версии, които сме виждали досега. Синята фея е духът на мъртво момиче, Пинокио има халюцинации, има и няколко много опасни и страховити момента. Но историята има и много комедия и красота. Пинокио е един от страхотните герои, чиято чистота и невинност му позволяват да премине през мрака без да загуби душата си.”

Pinocchio

Дел Торо е написал сценария на „stop-motion” анимацията доста отдавна, но през 2008 го доизкусурил: „Оставих сценария заради „Лабиринтът на фавна” и когато през 2008 с Матю се върнахме към него добавихме страхотни идеи, които го направиха по-забавен и по-енергичен. И включихме Ник Кейв, защото за мен беше важно да намерим верния тон и голяма част от това е музиката към филма. Но не намерих време да режисирам аз.”

Ако се чудите кой е Матю, става дума за Матю Робинс („Мимикрия”, „Don’t Be Afraid of the Dark” и предстоящия „At the Mountains of Madness”). Едва ли имате нужда от разяснения кой е Ник Кейв и защо е добра новина, че и той е забъркан в „Пинокио”. Сред останалите участници са гениите от „McKinnon and Saunders” (на тях благодарим за „Фантастичният Мистър Фокс” и „Булката труп”), които ще отговарят за „stop-motion” куклите и 3D елементите на филма.

Pinocchio

Жалко, че Дел Торо няма как да е режисьор, но по-добре да се съсредоточи върху „At the Mountains of Madness” , а и след като той е спокоен, че „Пинокио” е в добри ръце, и ние сме спокойни: „Създадохме основните елементи и герои, познаваме настроението и усещането, създадохме библия. Снимането на „stop-motion” анимация отнема много време, но имаме подходящия екип и аз ще присъствам за дневни или седмични проверки.” Доколкото разбираме, на планетата на Дел Торо сънят се счита за пълна загуба на време…

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-02-20 at 21:03

  скрийншотовете са ослепително красиви – присъщо за Негово Величество дел Торо 😀 Тоя човек има безпрекословната ми подкрепа след "Лабиринтът на фавна" – определено филмът на десетилетието за мен.

  Отговор

 • 2011-02-21 at 18:19

  Изруда с турлюнджевата коса още отсега ми е фаворит!!! :) lol

  Отговор

 • 2011-02-21 at 19:13

  @Влади Неколов

  Че ли сме ти ревюто. :) :)

  @legrandelf

  Всичките изруди са ми фаворити! :)

  Отговор

Коментирайте