„Конгрес по футурология”

Преди два-три дни останахме изненадани от факта, че за първи път чуваме за доста интересен фантастичен проект включваш пътуване във времето и Бийтълс, въпреки че той съвсем не е нов и отделни късчета информация отдавна се мотаят из нета. Тогава не се засрамихме много, защото се случват такива неща, а и в крайна сметка не можем да обхванем всичко интересно. Сега имаме абсолютно същия случай, само дето този път пропускът ни е… да не казваме престъпление, но си е чисто и просто безобразие.

За какво говорим? Става дума за амбициозен проект на режисьора на уникалния анимационен (документален) филм „Валс с Башир” Ари Фолман, който подготвя свободна екранизация по не по-малко уникалната книга Конгрес по футурологияна Станислав Лем, за когото вече сме ви споменавали, че ни любим. Филмът е озаглавен „The Congress” и ще бъде смесица между реални кадри и анимация.

Книгата ни представя един от най-популярните герои (да не кажем най-популярния) на Лем, Ийон Тихи („Звездните дневници”), който попада в едно алтернативно бъдеще, където грубо казано с помощта на едно хапче може да променяте реалността и да бъдете какъвто си пожелаете и където нашият герой попада в серия от „халюцинации”, без да може да каже кое е истинско и кое не. Или казано с други думи, нещо подобно на „супер оригиналната Матрица”, само че писано има-няма 30 години по-рано.

"The Congress" - кадър от анимационната част

Филмовата история обаче, е малко по различна. Не се знае много, но това което успяваме да разберем е че Робин Райт, която е свързана с проекта още от самото начало играе един вид себе си. Тя е застаряваща, безработа актриса, опитваща се да свързва двата края, грижейки се за своя син, който е инвалид. Времената са трудни, но тя получава оферта за една последна работа. Голямо студиото ще сканира тялото ѝ – нейният образ ще стане тяхна собственост и те ще го използват така както сметнат за добре. Заплащането ще бъде голямо, но има уловка: тя никога няма да може да играе отново. Последиците от решението й имат трайни последици в бъдеще, каквито тя не може да си представи. С напредването на историята, (тук е момента в който от игрален филм минаваме на анимация) героинята на Райт попада в бъдещето описано от Лем, където фармацията играе основна роля.

За сега последните новини за проекта идват от WeGotThisCovered, които съобщават, че Коди Смит-Макфи („Пътят”, „Let Me In”) е потвърдил участието във филма и по-всичко изглежда, че Дани Хюстън, Пол Джамати и Харви Кайтел също имат роли.

Не знаем за вас, но на нас това ни звучи повече от интересно. Нямаме търпение да научим повече подробности. Тук може да видите, как ще изглежда анимационната част от проекта:

http://www.youtube.com/watch?v=bOJ_6CMask8

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments