Tetsuo: The Bullet Man

Първите два филма от киберпънк поредицата „Tetsuo” на култовия режисьор Shinya Tsukamoto определено на са лъжица за всяка уста и по всичко изглежда, че третата част „Tetsuo: The Bullet Man” също няма да е изключение, при все това, че зад идеята за направата на филма стои американска фирма. Явно и в Съединените щати има хора,  които могат да оценят и си падат по нестандартното и различното.

Едно от предимствата на това, че филмът е американска продукция, е, че трейлърът е на английски и можем да разберем абсолютно всичко. Същото важи и за самия филм. Така няма нужда да се притесняваме дали преводът в действителност отговаря на това, което виждаме, защото като гледаме какво се превежда дори и при оригиналните DVD и Blu-ray издания, направо ни хваща страх.

И този път филмът е заснет изключително… графично, в нискобюджетния, ъндърграунд стил на първите два филма и не се препоръчва за любители на романтични комедии.

http://www.youtube.com/watch?v=NMcueuVaqSE

Като ранен Дейвид Линч, пуснат да се вихри на бунището”. Това изречение определено ни радва. Също така ни радва и, че чичко Трент Резнър и „Nine Inch Nails” участват в саундтрака на филма с първото си оригинално парче след „покриването” им преди няколко години.

Ако и вие също като нас сте поне мъничко заинтригувани от трейлъра, ви предлагаме да видите и този кратък откъс от филма представен от Twitch.

Антъни живее в Токио с жена си Юрико и малкия си син Том. Тъй като майката на Антъни е починала от рак, баща му, прекалено уплашен за тяхното здраве, подлага Антъни и Том на месечни медицински прегледи. Един ден, прибирайки се към къщи, малкият Том е блъснат от кола пред очите на баща си. Смъртта задейства силна емоционална реакция в Антъни, чието тяло започва да се трансформира. Малко по малко клетките му се превръщат в желязо. Когато шофьорът убил Том се появява отново и Антъни научава за смъртта на майка си и истината за миналото на баща си, който е използвал хора за опитни свинчета, той мутира в маса от метал – живо оръжие, задвижвано от неконтролируема ярост.

Филмът тръгва по кината от 21 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Хмм, според мен този изглежда доста по-насочен към масовата публика от първия (вторият не съм гледал). Първият, Iron Man, прилича на някакъв сюрреалистичен кошмар, по подобие на Eraserhead и Begotten. Една от причините да ме кефи този филм, е че сюжетът му доста прилича на едноименната песен на Black Sabbath!

  2. Може би си прав. Освен това първият филм е сниман на 16 мм, там картинката е съвсем друга. Тази изглежда почти нормално. 🙂

  3. Ебати, току-що ставам, направил съм си кафе и гледам тази новина! Перфектен старт на деня!

  4. Мда, не знаех, че ще правят продължение. Но наистина, изглежда много… по-нормален (доколкото това е възможно) от първите 🙂

    Но пък си е интересно 🙂

  5. Айде и аз ще коментирам, колкото да допринеса за мъничкия, но колоритен "Ужасът, ужасът…"-reunion. 😀

  6. @UZUMAKI

    Ей, аз съм го чел този форум. И аз ли участвам в reunion-а? 🙂 🙂 🙂 🙂

    Даже съм коментирал и гласувал, като са ме молили приятели. 😀