Timecrimes

Във връзка с новината, че Робърт Земекис ще се завърне към игралното кино нашият приятел Тихомир (a.k.a. Тито) от Studioshail ни обърна внимание на испанския филм „Los cronocrímenes” (от далечната 2007), познат още като „Timecrimes”, който е  описван като един от най-добрите филми за пътуване във времето. Ever.

След обстойно ровене из нета, останахме изненадани, че като почитатели на жанра сме пропуснали филм с подобни качества. Явно обаче, не сме единствените и от Холивуд са решили да се възползват от този факт, като му направят римейк.

Сега всички, които са гледали филма получават мини-инфаркти, но няма как, знаете как стават тези неща – просто няма как Холивуд да пропусне да преразкаже всеки хубав или поне готин филм, който е имал неблагоразумието да говори на така наречения неанглийски език. Но ако ще се подготвя римейк на европейски култов хит, хубаво е нещата да стават по следния начин.

Първо (и най-важно), наемате един-двама изключителни сценаристи. В случая Стив Зейлиън и отчасти Тимъти Секстън. Първоначално Стив Зейлиън, който да не забравяме е награден с напълно заслужен „Оскар” (за „Списъкът на Шиндлер”), е щял само да продуцира проекта за „United Artists”, но според Deadline фантастиката е намерила нов дом в „DreamWorks” и сега Зейлиън ще преработи сценария, чийто първи вариант е дело на Секстън (един от номинираните за „Оскар” сценаристи на отличния  „Децата на хората”).

Както казахме, един-двама изключителни сценаристи. Може би това ще е един от онези, малко на брой качествени филми, които не съсипват оригинала. Според нас зависи от режисьора, а такъв все още не е обявен. Затова ние ще уплътним времето до следващата новина, като гледаме оригинала, за да разберем дали наистина е по-добър от най-великия, жесток, невероятен, фантастичен „Ченге във времето”. 🙂

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. ДА! ДА! ДА!

    Когато бях написал "Ето какъв филм очаквам да гледам!" за "Престъпления във времето" нямах в предвид точно същият. Но очевидно в Холивуд са оценили подобаващо испанският филм и се надявам да не го развалят. Да направят нещо различно, но толкова смислено и точно по темата за пътуване във времето – едно истинско пътуване!!

  2. Ха-ха! Знаех си, че ще му се зарадваш. 🙂

    Може пък това да е един от онези пъти, в които им се получават нещата.

  3. Еми, Тито, какво да ти каже братче, по някой път изнемощявам, да не говорим, че ми е необходимо технологично време 🙂 🙂 🙂 Особено пък, когато има работа.

    За споменаването с добро, май ти казах, че съм си подготвил да те спомена с „още по-добро“ покрай „Star Wars“, но направо не мога да стигна до там. 🙂

    А за филма, щом си честитим вече, значи няма да се притеснявам. 🙂

  4. Как да не се зарадва човек. Всяка сутрин, първата ми работа в офиса е да прочета, какво си пуснал като новини. Днес гледам – нещо се губиш, викам – сигурно, няма новини! А по-късно като пусна това… аха… мини инфаркт, а? Убаво е, вочек да го споменават с добро… 😉

    Е, аз този път залагам, че ще се получи още един поне толкова добър филм като оригиналният. Да ни е честито!!!