Шейн Блек "Death Note"

От Deadline съобщават, че сценаристът и режисьор на „Kiss Kiss, Bang Bang” Шейн Блек е подписал договор с “Warner Bros.” да пренесе на големия екран японската манга „Death Note”. Както знаете, Блек беше един от най-известните и високоплатени сценаристи („Смъртоносно оръжие”, „Последният екшън герой”, „Последният бойскаут” и „Дълга целувка за лека нощ”), но тук той ще се ограничи само като режисьор. Сценарият на филма ще бъде написан от Антъни Багарози и Чарлс Мондри, неговите партньори от сценария за „Doc Savage”, който Блек трябва да режисира за „Sony” (но нещата около него все още не са ясни на 100%). 

Лично ние сме развълнувани от тази новина, защото сме попадали на няколко епизода от анимационната серия Death Note”, както и на първата част от игралната японска екранизация (която в един момент трябваше да се появи и по родните екрани) и смятаме, че с правилния подход от американската версия може да излезе нещо наистина прилично.

Ето с няколко думи за какво става въпрос. “Death Note” (Desu Nōto) е японска манга серия създадена от писателя Цугуми Оба и илюстратора Такеши Обата. Тя се фокусира над младия Лайт Ягами, който открива свръхестествена тетрадка – “Death Note”, която дава на притежателя си способността да убие всеки, чието лице си представя, докато пише името му в нея. Историята следва опитите на Лайт да създаде и да управлява свят без нещастия и злини, както и сложните морални и напълно реални и злободневни конфликти, в които попада.

Както казахме, почитатели сме на „Death Note” и адски ще се радваме този проект види бял свят, дори и да се позабави малко, ако Блек реши да снима нещо друго междувременно – било то „Doc Savage” или вечно изплъзващото се продължение на „Kiss Kiss, Bang Bang”.

Ако и на вас ви звучи интересно, докато чакате филма може да хвърлите едно око както на аниме сериала, така и на японския филм и няколкото му продължения.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Този филм все не излиза.Като са им изгърмели бушоните на писателите и …на тъмно как да снимат

  2. Силно препоръчвам анимето, което е просто малък шедьовър сред глупостите, които индустрията бълва. Игралните филми, за съжаление, са доста голямо разочарование, но пък от друга страна такива са повечето екранизации по анимета.

  3. Анимето до момента с "академията" го гледах, после реших, че ще стане поредната сапунка и реших да си остана с доброто впечатление 🙂

  4. Нееееееееееееееееееееееее!

    Не е нужно, според мен 🙂

    Иначе анимето до наличието на Л е перфектно, после се разваля, защото главният герой започва да се държи тъпо…

    Аз и филмите харесвам. Говоря за двата с Лайт. Спин офф-а на Л не го бройм. Той съкс.

    И все пак, не е нужно от американизиране. Но в днешно време е модерно, какво да се прави 🙂

  5. Да, анимето го бива много. А филма, по японски, е малко уйърд, но стаа, ако си с правилната нагласа. 🙂

    Шейн цепи марака в "Хищникът", особено с вицовете си. 🙂 Там е 15 кила с мокри дрехи. Сега, откакто не се показва често се е оял. 🙂