Робърт Дауни дж. и Джони Деп

След като се оттегли от “Gravity” на Алфонсо Kуарон, сега Робърт Дауни дж. напуска и „Oz the Great and Powerful”, в който трябваше да работи със Сам Рейми, и да ви кажем честно, не вярвахме, че Дауни ще се оттегли от два потенциално хитови проекта в интервал от има-няма един месец.

Вярно е, че когато си звезда от неговия ранг, името ти непрекъснато се свързва с десетки проекти (без да броим тези, за които само се спекулира и за които по всяка вероятност не си и чувал) и е нормално няколко да отпаднат от финалния ти график, но да ви кажем честно смятахме, че „Oz the Great and Powerful” е сигурна работа, при все че участието на Дауни никога не е било потвърждавано официално.

The Hollywood Reporter, които съобщиха новината за напускането му, не посочват причина за решението му, но правят нещо много по-интересно. Те казват, че от „Disney”, които са продуценти и които имат големи надежди за филма и нямат намерение да се помоткват, имат желание да привлекат Джони Деп за овакантената роля.

Това обаче, ни звучи като нещо, което едва ли ще се случи, тъй като графика на Деп е изключително пълен. „Dark Shadows” на Тим Бъртън и продуцираният от Джери Брукхаймър „The Lone Ranger” са само част от филмите, в които трябва да се появи, без да споменаваме тези, за които все още не е сигурно. Затова не се учудвайте, ако в скоро време и Деп каже пас. Но все пак, знае ли човек? Може пък да успее да ги сбута нещата заради „Disney”, че нали са си приятелчета.

Oz the Great and Powerful” е нещо като предистория на „Магьосникът от Оз” и разказва за млад илюзионист, който попада в Оз, опитвайки се да избяга от разгневен съпруг, с чиято съпруга е преспал. Там той се влюбва в Глинда (добрата вещица) и борейки се със силите на злото, в крайна сметка се превръща в „човека зад завесата”, когото познаваме от класическата история.

Все още няма обявена начална дата на снимките, които ще протекат под режисурата на Сам Рейми, но върху пред-продукцията се работи усилено и от „Disney” се надяват да стартират това лято.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *